HELMOND - Het is koploper FC Volendam vrijdagavond niet gelukt om te winnen van het laag geklasseerde Helmond Sport. In Noord-Brabant liet de ploeg van trainer/coach Wim Jonk een groot aantal kansen onbenut en moest zich tevreden stellen met een gelijkspel: 1-1.

Het duel tussen laagvlieger Helmond Sport en lijstaanvoerder FC Volendam kwam zeer moeizaam op gang. Na mogelijkheden voor Martijn Kaars, gestopt door doelman Havekotte, en Robert Mühren (naast) kwam de thuisploeg tegen de verhoudingen in op voorsprong. Arno van Keilegom wist een voorzet Dean van der Sluys op waarde te schatten. Het antwoord van de gasten liet niet lang op zich wachten. Na een goede combinatie tussen Mühren en Kaars vrij wist laatstgenoemde met een diagonaal schot voor de gelijkmaker te zorgen.

Ook na de rust was het tempo in eerste instantie laag op Sportpark De Braak. In de laatste twintig minuten gooide FC Volendam er nog een slotoffensief uit, kreeg ook mogelijkheden, maar dichterbij dan een schot op de lat van Gaetano Oristanio kwam men niet.

FC Volendam blijft koploper al kan Excelsior komende maandag, bij winst op Jong AZ, tot op één punt naderen.