VOLENDAM - Koploper FC Volendam heeft vrijdagavond een einde gemaakt aan een sterke reeks van FC Den Bosch. Na vier overwinningen op rij ging de ploeg van trainer Jack de Gier aan de Dijk met 3-0 onderuit. Robert Mühren had met twee goals een groot aandeel in de zege.

De goede vorm van de Brabanders was in het eerste half uur goed te zien in Volendam. Het was dat keeper Stankovic scherp was want de gasten kregen een aantal prima mogelijkheden. Ook de thuisploeg kreeg kansen en kort voor rust wisten zij er hiervan één te benutten via Gaetano Oristiano die op aangeven van Mühren de score opende.

De tweede helft was twaalf minuten onderweg toen die score verdubbeld werd. Mühren kreeg de bal ietwat gelukkig, via een Den Bosch-verdediger, voor zijn voet en met zulke kansen weet de spits wel raad. Twintig minuten voor tijd maakt hij vervolgens ook zijn tweede van de wedstrijd en zijn zeventiende in dit seizoen na aangeven van Daryl van Mieghem. Hiermee is het duel feitelijk beslist en kan de ploeg van Wim Jonk het gecontroleerd uitspelen.