ZWARTEMEER - HV KRAS/Volendam heeft geen punten overgehouden aan het bezoek bij de koploper van de BENE-League JD Techniek Hurry-Up. In Zwartemeer deden de Volendammers niet veel onder voor de thuisploeg, moesten wel genoegen nemen met een 27-24 nederlaag.

De teams ontliepen elkaar weinig in de score. Via 9-8 halverwege de eerste helft werd er met 15-12 gerust. Na de pauze maakte KRAS/Volendam de achterstand binnen vier minuten goed: 17-17. Door vier doelpunten op rij sloeg de thuisclub met 24-20 echter weer een gat. Een beslissende marge, zo bleek.

Het team van trainer Hans van Dijk kwam terug tot 26-24, maar dichterbij kwam het niet. Erik Blaauw maakte er acht voor de gasten. In de slotfase liepen de gemoederen nog hoog op toen Jort Neuteboom een speler van Hurry Up torpedeerde. Neuteboom zag de rode kaart voor die actie.

Volendam blijft door de nederlaag onderin de BENE-League bungelen. Met duels tegen Atomix en Houten komen er voor de oranjehemden belangrijke weken aan.