VOLENDAM - Het kan bijna niet anders of het wordt zaterdag een schitterende wedstrijd. We hebben het namelijk over een wedstrijd tussen de koploper in vorm (vier overwinningen op rij) en een ploeg die sinds begin november aan een opmars vanaf de laatste plek is begonnen. Met 25 punten uit de laatste tien wedstrijden is dat een serie die een titelkandidaat normaal gesproken alleen neerzet!

De start van het seizoen was dus niet echt wat ze er bij Quick van hadden verwacht. Als je het seizoen er voor nog in de halve finale van de nacompetitie voor promotie strandt en vervolgens de eerste weken onderaan bungeld, gaat er duidelijk iets niet goed. Na de eerste vier wedstrijden te hebben gewonnen was er op 23 september wel eindelijk de eerste overwinning. In eigen huis werd Hercules met duidelijke cijfers (4-0) verslagen. Maar hierna volgden drie nederlagen. Vanaf 20 oktober, derby day tegen HBS, zette de ommekeer in. HBS werd met 2-0 verslagen en de ene na de andere overwinning volgde. Vooral de overwinning bij OSS '20 springt er uit. Na 80 minuten spelen was het 1-5, maar toen verslapten ze even en werd het nog 4-5. Waar hebben wij dat meer gehoord? Het tweede duel na de winterstop werd overigens wel verloren. In eigen huis was Westlandia met 0-1 te sterk. Maar met een 1-4 bij OFC en een 1-0 vorige week thuis tegen HSC '21 pakten ze de draad gewoon weer op. De laatste plaats hebben ze dan inmiddels ook ingeruild voor de zevende. En dan hebben ze ook nog twee inhaalwedstrijden te goed. Ze zijn dat ook één van de voornaamste kandidaten om de tweede periode te winnen. Als we naar die stand kijken met nog drie speelrondes te gaan, dan zal het gaan tussen OSS '20, Jong FC Volendam en Quick. Wie het nacompetitie ticket krijgt als Jong FC Volendam hem zou winnen is niet bekend bij uw reporter.

De mannen van Johan Steur doen het dus ook weer uitstekend! Na een zeer magere periode voor de winterstop leek de rol van Jong FC Volendam uitgespeeld te zijn. Slechts vijf schamele punten uit zes wedstrijd deed de ploeg zakken naar de derde plaats op ruime afstand van koploper en titelfavoriet TEC. Maar na sinds de winterstop is er alleen nog maar gewonnen en laten alle concurrenten heel vaak punten liggen. Sinds afgelopen zondag is Jong FC Volendam dan ook weer de trotse koploper van de Derde Divisie. Wel heeft TEC nog een inhaalwedstrijd te spelen. Maar deze, tegen heel toevallig Quick, gaan ze pas op Tweede Paasdag spelen. Dat is de week na de clash in Tiel tegen Jong FC Volendam. Met nog veertien wedstrijden is de weg nog heel lang, maar het is weer spannend. En ja wij zijn niet te bescheiden om er niet voor uit te komen dat we kampioen willen worden. Dit is alleen niet even een uitgemaakte zaak, want zoals je wekelijks ziet kan iedereen van iedereen winnen en dus ook verliezen in deze divisie. Het team kan daarom alle steun gebruiken. We spelen weer eens op onze favoriete speeldag en tijdstip, waar we vrijwel zeker ook volgend jaar het hele seizoen op zullen spelen. Aftrap in ons mooie Kras Stadion is om 14:30 uur, dus tot zaterdag!

Arbitrage
De wedstrijd zal zaterdag onder leiding staan van de heer Colin Prooi uit Hellevoetsluis. De heer Prooi fluit dit seizoen zijn wedstrijden vooral in de zaterdag Derde Divisie en Hoofdklasse. Zo was hij twee weken geleden in Zeeland, toen DOVO er met de punten vandoor ging tegen Hoek (0-2). Jong FC Volendam heeft hij pas één keer gefloten. Dat was al weer twee seizoenen geleden bij Rijnsburgse Boys (1-1). Dat had toen al zijn tweede keer moeten zijn, maar helaas viel hij zes weken eerder in de warming-up bij Harkemase Boys met een spierblessure uit. Hij zal zaterdag zal hij aan de zijlijnen worden bijgestaan door de heren Janssen en Dal.