VOLENDAM - Zoals bijna elke week liet afgelopen weekend ook weer een titelkandidaat punten liggen. Maar ondanks het verlies van TEC blijft het aan kop van de ranglijst bloedstollend. Het gaat de ploeg met de langste adem worden die er met de schaal vandoor zal gaan. Voor Jong FC Volendam volgen er dus nog acht finales in de jacht op de hoofdprijs. Zaterdag is Dongen de eerst volgende.

Tegenstander Dongen had een wat moeizame start van het seizoen. De eerste twee wedstrijden gingen beiden met 3-1 verloren. Maar als je naar de tegenstander kijkt was dat geen schande. Want TEC is nog steeds in de race om het kampioenschap en GOES heeft ook heel lang in de top meegedaan. Na deze nederlagen kwam de ploeg echter op stoom. Zeven van de volgende negen wedstrijden werden in winst omgezet. Dankzij deze uitstekende resultaten klom de ploeg naar de vijfde plaats op de ranglijst en leek zich te gaan mengen in de strijd om de topposities. Medio november sloeg echter de wisselvalligheid toe. Van EVV, OFC en UNA werd verloren, maar vlak voor de winterstop werd op een sneeuwvrij gemaakt veld wel gewonnen van Jong FC Volendam. Deze opsteker konden ze na de winterstop echter geen vervolg geven. Zeven wedstrijd op rij werd er niet gewonnen en zakte de ploeg naar de grijze middenmoot. Op 10 maart was er eindelijk weer een driepunter. In Heemskerk werd er met 1-2 gewonnen van ADO '20. Een week later ging het echter al weer mis toen in eigen huis met 0-2 werd verloren van JVC Cuijk. Afgelopen zondag namen ze het in eigen huis op tegen de ploeg in vorm: UNA. Ze kwamen met 0-2 achter, maar wisten het in de tweede helft alsnog spannend te maken. Ze verloren wel met 1-2, maar de tweede helft waren ze de beter ploeg. Voor zover nodig is Jong FC Volendam dus gewaarschuwd.

Vorige week was een waar kansenfestival voor Jong FC Volendam. OJC Rosmalen mocht zijn doelman dankbaar zijn dat het slechts 0-6 werd en niet diep in de dubbele cijfers. En hoe vaak maak je als speler op dit niveau vijf goals in één wedstrijd? Dani van der Moot hoort daar in ieder geval nu bij. Maar die wedstrijd ligt achter ons en de focus gaat nu naar Dongen. De groep gaat dit seizoen vol voor de titel en dan zal er zaterdag opnieuw gewonnen moeten worden. We weten hoe het niet moet, want in december was het een draak van een wedstrijd in Dongen. Volledig onnodig werd er verloren en leek de strijd op de titel even in de koelkast gezet te moeten worden. Hoe anders is de situatie op dit moment. Alle teams kijken naar Jong FC Volendam dat het dit seizoen met een extreem jonge ploeg, ondanks af en toe wat missers, uitstekend doet! Zaterdag kunnen de mannen van Johan Steur vanaf 18:00 uur bewijzen dat ze terecht aan kop staan. Met het zware programma van volgende week in het achterhoofd zal er zaterdag absoluut gewonnen moeten worden. De ploeg kan daarbij alle steun gebruiken, dus kom vooral Jong FC Volendam aanmoedigen in ons mooie Kras Stadion.

Arbitrage
De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van de heer Eric Thijs uit Bakel. De heer Thijs fluit dit seizoen zijn wedstrijden vooral in de Tweede en Derde Divisie. Hij heeft dan ook al een aantal mooie affiches gehad. Drie weken geleden had hij ook de altijd beladen derby DVS '33 - VVOG (1-1) onder zijn hoede. Afgelopen zaterdag was hij in Bunschoten-Spakenburg actief waar hij IJsselmeervogels - Barendrecht (3-0) floot. Het wordt overigens de eerste keer dat hij Jong FC Volendam fluit. Aan de zijlijnen zal hij worden bijgestaan door de heren Overwijk en Hindriks.