VOLENDAM - Zaterdag spelen de amateurs van Volendam, RKAV, tegen SC Feyenoord. Om de veiligheid te waarborgen, wordt deze wedstrijd afgewerkt in het stadion van FC Volendam: het KRAS-Stadion.

Met de bekerwedstrijd tegen Vitesse, eiste RKAV dat deze op eigen veld gespeeld werd, ondanks dat het stadion van FC Volendam beschikbaar werd gesteld. Zo zouden er meer supporters de wedstrijd kunnen bekijken, zeker aangezien er een Eredivisie-ploeg op bezoek kwam.

Precies anderhalve week later, moeten de amateurs van RKAV alsnog richting het KRAS-Stadion. De voorzitter van RKAV Volendam, Jan Kwakman, zegt dat de veiligheid de basis heeft gelegd voor dit besluit. „Ik heb de burgemeester twee weken geleden geïnformeerd over de situatie’’, vertelt hij. ,,De duels van SC Feyenoord worden dit seizoen bezocht door een ’harde kern’ van 104 supporters, maar deze mensen hebben volgens het bestuur van Feyenoord geen enkele affiniteit met de amateurclub. Deze groep ’regelt zichzelf’ en heeft in de uitwedstrijden van SC Feyenoord voor problemen gezorgd. De besturen van de bezochte clubs waren in ieder geval niet enthousiast.”

Kwakman: ,,De gemeente is verantwoordelijk voor de openbare orde en heeft nu de regie in handen genomen. Wij hebben als club geen ervaring met een dergelijke groep supporters. Het is een probleem dat wij niet beheersen. SC Feyenoord schuift alle verantwoordelijkheid af op ons en doet er zelf niets aan.”. Hierdoor is er inmenging gekomen van de gemeente Edam-Volendam.

RKAV Volendam - SC Feyenoord staat zaterdagmiddag om 14:30 op het programma. Precies 3 uur later mag hetzelfde veld weer gebruikt worden voor Jong FC Volendam. Zij spelen in de Derde Divisie tegen Westlandia.