VOLENDAM - Het Topsportcentrum Almere kan op zondag 28 april een invasie van in het oranje gedoste supporters verwachten. Kras/Volendam bereikte gisteravond voor het eerst sinds 2014 de eindstrijd van het nationale bekertoernooi. In een eenzijdige wedstrijd tegen Wematrans/Quintus won de ploeg van trainer Peter Portengen met 32-21.

Ook de laatste horde werd betrekkelijk eenvoudig genomen. Volendam nam snel afstand van de bezoekers uit Kwintsheul en sloeg na twintig minuten bij 12-3 al een flink gat. Quintus had met een ruststand van 14-7 nog een sprankje hoop, maar kon niet voorkomen dat Volendam verder uitliep. Bij 24-14 was het verschil voor het eerst, mede door de verdiensten van topscorers Marc Kok en Van Schie, in de dubbele cijfers. De wedstrijd was toen al lange tijd van alle spanning ontdaan, waardoor Volendam de wedstrijd rustig kon uitspelen.In de finale neemt Kras/Volendam het op tegen OCI-Lions, dat gisteravond de hoofdmacht van Aalsmeer met 33-27 versloeg.

HV KRAS/Volendam - Wematrans Quintus 32-21 (14-7)

Scores KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Dennis Schellekens; Marc Kok 6, Léon van Schie 5, Florent Bourget 4, Igor Mrsulja 4, Geert Hinskens 4, Marnix Roos 3, Jordy Baijens 2, Zarko Curic 2, Robin Jansen 1, Jaap Beemsterboer 1, Tim Claessens, Jordan Beukman.