VOLENDAM - HV KRAS/Volendam heeft de samenwerking met Ruud van den Broeck, trainer van damesteam Garage Kil/Volendam, per direct opgezegd. In samenspraak met de spelersgroep is dit besluit unaniem genomen.


Eerder werd al bekend dat KRAS/Volendam en Van den Broeck na dit seizoen uit elkaar gaan. Een verschil in inzicht stond hieraan ten grondslag. Het bestuur van de Volendamse handbalvereniging had oorspronkelijk de intentie het seizoen af te maken met de oefenmeester. De inzichten van alle betrokken partijen bleken in de afgelopen periode toch dusdanig uit elkaar te liggen dat het de beste optie was om los van elkaar verder te gaan.

De club gaat zich beraden wie de taken van Van den Broeck met onmiddellijke ingang zal overnemen. Vooralsnog gaat KRAS/Volendam intern op zoek naar een gepaste oplossing.

Doelstelling ongewijzigd
Voor Garage Kil/Volendam blijft de doelstelling van handhaving in de Eredivisie ongewijzigd. De Volendamse handbalsters bezetten in de laatste speelronde de zesde plaats op het hoogste landelijke niveau, wat aan het einde van de rit goed is voor lijfsbehoud en plaatsing voor de kampioenspoule.