VOLENDAM - De handballers van Volendam moeten op zoek naar een nieuwe coach. Hans van Dijk vertrekt per direct na een vertrouwensbreuk met de selectie.


'Een onoverbrugbare vertrouwensbreuk tussen spelersgroep en de hoofdtrainer is de hoofdreden van de beslissing van de trainer om het seizoen niet verder af te maken', zo laat de club weten op de eigen website.

‘We waren in 2019 op zoek gegaan naar een trainer die managende vaardigheden kon koppelen met goede prestaties op het veld. Hans heeft dit profiel, echter de klik met de groep blijft te allen tijde het belangrijkste voor het succes van een trainer.’ vertelt Joost Ooms namens HV KRAS/Volendam.

‘Het bericht kwam rauw op mijn dak. Dat een contract niet verlengd wordt dat kan altijd maar dat de groep geen vertrouwen in je heeft en dat nooit bij mij heeft aangegeven voelt erg slecht. Ik sta voor open communicatie en als die er niet meer is dan moet je stoppen. Ik wens de club Volendam veel succes in de toekomst en koester de mooie herinneringen die er ook zijn. Mooie club met veel mooie mensen.’ aldus Hans van Dijk.

De technische commissie gaat per direct op zoek naar een opvolger voor de spelersgroep. Voorlopig zullen de trainingen intern opgelost worden.