NEERPELT - KRAS/Volendam heeft zaterdag in Neerpelt een overwinning uit handen gegeven. Op bezoek bij Sporting Pelt kwam de ploeg van trainer Hans van Dijk in de slotfase op een ruime voorsprong, maar slaagde het er niet in om dit vast te houden. Het duel ging met 31-27 verloren.

De ploegen gingen in het eerste bedrijf gelijk op, maar KRAS/Volendam sloeg kort voor de onderbreking een gat en zocht met een voorsprong van vier punten de kleedkamers op: 12-16. De Volendammers wisten deze voorsprong lang te handhaven en liepen na drie kwartier zelfs uit naar 20-25. Tien minuten voor tijd ging het echter alsnog mis. Sporting Pelt kwam terug tot 27-27 en maakte in de laatste vier minuten het verschil. Hiermee bleven de punten, tegen alle eerdere verhoudingen in, behouden in België.

Sporting Pelt - HV KRAS/Volendam 31-27 (12-16)

Scores KRAS/Volendam:
Dennis Schellekens 1, Gerrie Eijlers, Mike Zwarthoed; Erik Blaauw 6, Tim Claessens 5, Robin Jansen 5, Florent Bourget 4/4, Jordy Baijens 3, Leon Geus 1, Ognjen Lekovic 1, Collin de Vette 1, Jort Neuteboom, Sander Visser, Jeroen Roefs, Diego Jacobs, Robin Nagtegaal.