VOLENDAM - Jort Neuteboom speelt komend seizoen in de kleuren van HV KRAS/Volendam. De 27-jarige Arnhemmer keert na een driejarig avontuur in de Tweede Bundesliga terug naar Nederland. KRAS/Volendam speelt hiermee in op het vertrek van Jaap Beemsterboer.

De linkeropbouwer begon zijn handbalcarrière bij HV Duiven, waarna zijn weg hem via DFS Arnhem, Houten en JD-Techniek/Hurry-Up naar een verblijf in het buitenland leidde. Hier speelde hij eerst een seizoen voor TuS Ferndorf om vervolgens in het oosten van Duitsland voor EHV Aue uit te komen. Hier is hij inmiddels bezig aan zijn tweede jaar.

De terugkeer naar zijn vaderland is volgens de achttienvoudig Oranje-international een heel bewuste keuze. “Het leven als professioneel handballer in Duitsland vergt veel tijd. Je traint veel en bent steeds lang onderweg naar wedstrijden. Ook zie je je vrienden en familie niet vaak. Het is vanuit Nederland namelijk ruim zes uur rijden om in Aue te komen.”

Goede herinneringen
KRAS/Volendam toonde in het verleden ook al interesse in Neuteboom. Als toenmalig speler van Hurry-Up koos hij echter voor de stap naar Duitsland. Deze interesse werd een paar weken geleden vernieuwd toen Hans van Dijk, komend seizoen de hoofdtrainer van KRAS/Volendam, contact zocht met de handballer. “Dat hij naar Volendam komt heeft zeker meegespeeld in mijn besluit”, ligt Neuteboom toe. “Ik heb bij Houten namelijk al eens onder hem gespeeld en hou daar goede herinneringen aan over. Hans is een goede en fijne trainer die voor een hecht team kan zorgen.”

Met Neuteboom heeft KRAS/Volendam een ervaren handballer gestrikt die het fysieke spel in Duitsland met zich meebrengt. “Het spel is daar namelijk een stuk feller en ik heb hier, en bij Oranje, veel ervaring opgedaan. Ik denk dat het Volendamse publiek met mij vooral een speler gaat zien die sterk is in de dekking, alles geeft en veel plezier heeft in het spelletje.”

Neuteboom heeft op zijn beurt zelf ook hoge verwachtingen van zijn nieuwe club. “Ik herinner me KRAS/Volendam als een van de topclubs van Nederland. Ze trokken altijd de beste spelers aan en wonnen alles wat er te winnen viel. Toen ik met Hurry-Up tegen KRAS/Volendam speelde waren het altijd stevige en spectaculaire wedstrijden. Ik heb van anderen alleen maar mooie dingen gehoord en mijn eigen gesprekken met de club gaven ook direct een goed gevoel. Ik kijk er erg naar uit.”

Doorschakelen
Met het vertrek van Beemsterboer raakt KRAS/Volendam een ervaren speler kwijt. “We hebben daarom gelijk doorgeschakeld”, vertelt Jan Kes, die namens de technische commissie betrokken is bij het eerste herenteam. “Jort is een meervoudig international en heeft veel ervaring opgedaan met het spelen in de Tweede Bundesliga. Er staan vanuit onze jeugdopleiding talenten klaar om volgend seizoen de aansluiting te maken met de hoofdmacht. Deze talenten willen we laten ontwikkelen aan de hand van enkele ervaren spelers. Dit is een zelfde aanpak als hoe het in het verleden ging met de terugkomst van Marco Beers, Joey Duin en recentelijk Gerrie Eijlers. Wij zijn dan ook heel blij dat Jort voor KRAS/Volendam heeft gekozen.”