ZWARTEMEER - De generale repetitie voor de nacompetitie van de Eredivisie verliep voor Kras/Volendam zaterdag anders dan gewenst. De ploeg van trainer Peter Portengen hoopte het seizoen in de BENE-League met een goed gevoel af te sluiten, maar liep op bezoek bij JD Techniek/Hurry-Up tegen een ruime 28-23 nederlaag aan.

De ploegen gingen in de eerste helft nek aan nek. Hurry-Up had de overhand, maar Volendam zat er door doelpunten van onder meer Robin Jansen (met vijf treffers de topscorer aan Volendamse zijde) telkens nauw achter. Met rust had de thuisploeg echter toch een klein gaatje geslagen: 13-11.

Na de onderbreking werd dit verschil al snel vergroot naar 15-12 en uiteindelijk zelfs 22-14. Volendam slaagde er maar niet in om dit gat te dichten. In de slotfase tilden de Volendammers de stand met vier treffers op rij nog naar 26-23. Hiermee leek het nog spannend te worden, maar Hurry-Up vergrootte dit verschil al snel weer en trok de overwinning over de streep.

Met een zesde plaats in de BENE-League krijgen de handballers één bonuspunt in de nacompetitie van de eredivisie. Herpertz Bevo krijgt er twee, Green Park Aalsmeer drie en OCI-Lions vier.

JD Techniek Hurry-Up - HV KRAS/Volendam 28-23 (13-11).

Topscorers KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Gerrie Eijlers; Robin Jansen 5, Florent Bourget 4, Igor Mrsulja 4, Leon Geus 4, Léon van Schie 2, Geert Hinskens 1, Jordy Baijens 1, Sander Visser 1, Tim Claessens 1, Zarko Curic, Marc Kok, Marnix Roos.