VOLENDAM - HV KRAS/Volendam speelt zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar. In sporthal Opperdam speelt de ploeg van trainer Peter Portengen tegen de nummer twee van de BENE-League: HC Visé BM.

De Franstalige Belgen zijn bezig met een sterk seizoen. De ploeg van trainer Korneel Douven staat met 24 punten uit veertien wedstrijden op een tweede plaats, één punt achter koploper Achilles Bocholt en vijf punten voor op nummer drie OCI-Lions. Het afgelopen weekend wonnen de Belgen met 33-21 van Sasja HC, terwijl eerder Lions (27-28) en JD Techniek/Hurry-Up (34-27) werden verslagen. De enige nederlaag dit seizoen was tegen Bocholt. In eigen huis werd er met 27-30 verloren van de huidige koploper.

Ook KRAS/Volendam boekte in oktober van het vorige jaar geen resultaat tegen Visé. Op bezoek in België gingen de gehavende Volendammers (Gerrie Eijlers, Geert Hinskens, Marnix Roos, Jordy Baijens en Marc Kok waren door blessures beperkt inzetbaar) met 28-25 onderuit. Na rust trok Leon Geus de score bij 13-13 nog gelijk en tot vijf minuten voor tijd was het verschil met 25-24 nog minimaal. Uiteindelijk wonnen de Belgen alsnog.

Eén punt
Voor de thuisploeg is een overwinning noodzakelijk. KRAS/Volendam won afgelopen zaterdag betrekkelijk eenvoudig met 21-35 van Wematrans Quintus. Doordat Herpertz Bevo HC in dezelfde speelronde verrassend verloor van Hurry-Up is het verschil met de top vier plotseling geslonken tot slechts één punt.

Zaterdag krijgt KRAS/Volendam kans op revanche tegen Visé. In sporthal Opperdam begint de wedstrijd om 19 uur.