VOLENDAM - Bij de herstart van de competitie in de BENE-League heeft HV Kras/Volendam flink uitgehaald tegen hekkensluiter Izegem. De ploeg van trainer/coach Geert Hinskens zegevierde met 40-27.


De coach startte niet met zijn sterkste opstelling, maar nadat het na een kwartier nog steeds gelijk stond (7-7) bracht hij toch Jordy Baijenns en Jeroen Roefs binnen de lijnen, Baijens liet zich direct gelden met drie treffers op rij en mede dankzij de schotkracht van Jelmer de Vries, goed voor zes goals deze avond liep de thuisploeg vervolgens rap uit met een 18-11 ruststand tot gevolg.

Na de rust liep die voorsprong gestaag op tot boven de tien en de oranjehemden wisten zelfs dankzij de laatste treffer van Evert Kooijman de veertig goals aan te tikken. Komende zaterdag staat er voor volendam een tegenstander van een ander kaliber te wachten als men op bezoek gaat bij kembit Lions. De Limburgers delen smane met Volendam de derde plaats in de BENE-League.

Scores Volendam: De Vries 6, Baijens, Nagtegaal en Schöll 5, Kooijman en Van der Velden 4, J. Roefs 3, Klompé, Van Gils en Axt 2, Neuteboom en T. Roefs.


Vrouwen
Een stuk minder verging het de vrouwen van HV Volendam. Na twee overwinningen op rij was de ploeg van Zsigmond Makay totaal niet opgewassen tegen de koploper van de eredivisie, VOC. In Amsterdam gingen de Volendamse vrouwen met liefst 43-18 onderuit. Garage Kil/Volendam ontvangt komende zaterdag PSV en kan bij winst een gaatje slaan naar de onderste twee plaatsen