KWINTSHEUL - Na twee nederlagen in de strijd om de Handbal NL League willen de handballers van HV Kras/Volendam vanavond op jacht naar eerherstel. In de strijd om het kampioenschap van Nederland gaan zij op bezoek bij Quintus.


De druiven waren zuur dinsdag toen de Volendamse handballers in de slotseconde verloren van GreenPark Aalsmeer. Tim Bottinga benutte toen een strafworp die de eindstand op 28-27 bracht in de Noord-Hollandse clash. Keeper Dennis Schellekens baalde na afloop zichtbaar. 'Het was in mijn ogen ook geen strafworp omdat de speler al met een voet in de cirkel stond toen de overtreding werd gemaakt. Als je hier dan een punt pakt sta je er heel anders voor in de strijd om de titel.'

De nederlaag doet het besef groeien dat er zaterdagavond in Kwintsheul gewonnen moet worden. Quintus doet buiten mededingen mee om de titel, maar is nog altijd een geduchte tegenstander en heeft wel de ambitie om net als Volendam in de BeNe League uit te komen.

Op dit moment staan Aalsmeer, Volendam en Lions alle drie op vijf punten al deed Aalsmeer daar vier wedstrijden over en Volendam en Lions vijf duel. ook BEVO en Hurry-Up zijn nog niet uitgeschakeld want zij speelden pas drie wedstrijd. naast Quintus-Volendam gaat Aalsmeer vandaag op bezoek bij BEVO en treffen Hurry-Up en Lions elkaar morgen.