VOLENDAM - Deelname aan de kampioenspoule van de Eredivisie is voor KRAS/Volendam verder uit zicht geraakt. De ploeg van trainer Hans van Dijk verloor in eigen huis met 21-23 van Sporting Pelt en zag concurrent Green Park Aalsmeer tegelijk verder uitlopen. Met nog twee speelrondes te gaan bedraagt het verschil nu drie punten.


In sporthal Opperdam wist geen van beide ploegen in het eerste bedrijf het verschil te maken. Onder meer door vijf doelpunten van Erik Blaauw en vier op rij van Jorn Smits was het wel KRAS/Volendam dat het initiatief had. Sporting Pelt bleef echter nauw in het spoor en hield de score halverwege in balans: 13-13.

Na rust namen de bezoekers uit België de regie over en kwamen zij meermaals op een minimale voorsprong. De uitblinkende Dennis Schellekens hield KRAS/Volendam met een serie fraaie stops lang in de race. Maar ook hij kon niet voorkomen dat Sporting Pelt met de zege aan de haal ging door twee opeenvolgende treffers in de laatste minuut.

Drie punten
Kort na het laatste fluitsignaal kwam er ook slecht nieuws uit Aalsmeer. De provinciegenoot boekte in eigen huis een 34-22 overwinning op Handbal Tongeren en zette daarmee een grote stap naar deelname aan de kampioenspoule. Met nog twee wedstrijden te gaan moet KRAS/Volendam nu drie punten inlopen op de Aalsmeerders. Komende zaterdag spelen de oranjehemden in eigen huis tegen KEMBIT-Lions, waarna een week later een uitduel met Herpertz Bevo Hc wacht. Aalsmeer speelt op zijn beurt tegen JD Techniek Hurry-Up (uit) en HC AtomiX (thuis).

HV KRAS/Volendam - Sporting Pelt 21-23 (13-13)
Scores KRAS/Volendam:
Dennis Schellekens, Gerrie Eijlers; Erik Blaauw 6, Jorn Smits 5, Jordy Baijens 3, Robin Jansen 2, Florent Bourget 2/2, Collin de Vette 1, Tim Claessens 1, Ognjen Lekovic 1, Robin Nagtegaal, Jort Neuteboom, Jeroen Roefs.