HAACHT - KRAS/Volendam heeft de eerste overwinning van het nieuwe jaargang binnen. De ploeg van trainer Hans van Dijk was zaterdag bij de hervatting van de BENE-League te sterk voor HC AtomiX. De Belgische promovendus werd met 30-39 geklopt.

De Volendammers namen in Haacht na tien minuten afstand van de thuisploeg. Door doelpunten van Jordy Baijens, Tim Claessens, Robin Jansen en Sander Visser klom KRAS/Volendam van 7-8 naar 12-17. Deze marge werd uitgebouwd naar een al enigszins comfortabele 14-20 ruststand.

Ook na de onderbreking stonden de oranjehemden niet toe dat AtomiX dichterbij kroop. De veel scorende Baijens en Visser - beiden goed voor negen goals - zorgen al snel voor een beslissende marge van negen. In de laatste minuten nam Michiel van Gils, doorgaans keeper van het beloftenteam, plaats onder de lat. Hij keerde een strafworp en maakte niet veel later een break onschadelijk.

Eigen publiek
Komende zaterdag speelt KRAS/Volendam weer voor eigen publiek. In sporthal Opperdam is The Dome/Handbal Houten dan de opponent. Het duel begint om 19:00 uur. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop.

HC AtomiX - HV KRAS/Volendam 30-39 (14-20)