VOLENDAM - Na weken van jagen op de begeerde vierde plaats van de BENE-League moet HV KRAS/Volendam morgen zelf een aanval afslaan van een concurrent. De ploeg van trainer Peter Portengen reist af naar het Belgische Neerpelt voor het treffen met Sporting NeLo.

De Belgen zijn de Volendammers de afgelopen weken behoorlijk genaderd op de ranglijst. Daar waar het onderlinge verschil eerst nog meerdere punten bedroeg staat de ploeg van oud-Volendam trainer Martin Vlijm inmiddels gelijk in punten. Zij hebben alleen nog een iets minder doelsaldo.

Sporting NeLo heeft net als KRAS/Volendam de afgelopen weken wisselende resultaten geboekt. Daar waar eerst JD Techniek/Hurry-Up met 24-27 werd verslagen, ging de ploeg in eigen huis keihard onderuit tegen OCI-Lions: 15-25. Tegen de landgenoten van Sasja HC rechtte NeLo vervolgens enigszins de rug.

Uit handen
KRAS/Volendam zag vorige week deelname aan de Final 4 nog verder uit zicht raken. In eigen huis gaven de Volendammers een zeker ogende overwinning uit handen tegen concurrent Herpertz Bevo Hc. Het verschil met de Limburgers, die momenteel vijfde staan, blijft hierdoor drie punten. Door een verrassende overwinning op Lions legde Green Park Aalsmeer op hun beurt beslag op de vierde plaats.

Nu een inhaalrace op Aalsmeer een brug te ver lijkt moet KRAS/Volendam zich voorzichtig gaan richten op de landelijke- en bekercompetitie. Om hier hoge ogen te gooien is het zaak om er met een goede vorm naartoe te werken. De wedstrijd tegen Sporting NeLo zou hier al het begin van moeten zijn.

De wedstrijd wordt om 20.15 uur gespeeld in sporthal Dommelhof in Neerpelt.