VOLENDAM - Wedstrijden tussen HV KRAS/Volendam en OCI-Lions zijn doorgaans haast een garantie voor spektakel. Aanstaande zaterdag staat de derde ontmoeting van het seizoen op het programma. De uitslag van deze wedstrijd kan voor beide ploegen bepalend zijn voor de verdere ambities in de strijd om het landskampioenschap. Aan KRAS/Volendam is het morgen de taak om te waken voor een Lions dat langzaam weer in vorm begint te raken.

De Limburgers begonnen de nacompetitie door vier bonuspunten uit de BENE-League als lijstaanvoerder, maar is inmiddels voorbij gestreefd door Green Park Aalsmeer. De ploeg uit de bloemstad won twee weken geleden met 26-30 van de Limburgers en nam de koppositie over. Deze nederlaag was tekenend voor het dal waarin Lions zich op dat moment bevond. De ploeg kreeg in de slotfase van de BENE-League een vormdip en stelde door de tegenvallende resultaten zelfs trainer Mark Schmetz op non-actief. Met assistent-trainer Lambert Schuurs aan het roer wisten de Limburgers ternauwernood de derde plaats van de grensoverschreidende competitie vast te houden.

Slijtageslag
Inmiddels lijkt Lions zijn vorm weer enigszins te hebben gevonden. Zo legde de ploeg uit Sittard vorige week beslag op een bronzen plak in de Final4 van de BENE-League. In de eerste wedstrijd verloor Lions na verlenging een slijtageslag van HC Visé BM (42-39), waarna in de troostfinale Aalsmeer betrekkelijk eenvoudig opzij werd gezet: 22-28. Afgelopen dinsdag kruisten deze ploegen opnieuw de degens in de halve finale van de NHV Beker en opnieuw was het Lions dat aan het langste eind trok. Door de 33-27 overwinning is de ploeg op 28 april in het Topsportcentrum Almere de tegenstander van KRAS/Volendam in de bekerfinale.

De Volendammers hebben in het huidige jaargang nog geen successen geboekt tegen de rivaal uit Sittard. In het openingsweekend van de BENE-League ging de, op veel posities vernieuwde, formatie van trainer Peter Portengen roemloos ten onder: 32-27. Ook de return in sporthal Opperdam was de oranjehemden niet gunstig gezind. Na een gelijkwaardige openingsfase namen de bezoekers met rust al afstand en bouwden dit in de tweede helft uit naar een 26-30 overwinning in het vissersdorp.

De wedstrijd van aanstaande zaterdag lijkt een uitgelezen mogelijkheid op revanche. Bij een overwinning delen de Volendammers een gevoelige tik uit aan Lions, dat de koppositie van de kampioenspoule dan al enigszins uit het oog kan verliezen. De clash in sporthal Opperdam is voor beide partijen dan ook een belangrijke wedstrijd in zijn eigen recht, maar dient ook als voorproefje op de eindstrijd in het nationale bekertoernooi. De winnaar zal immers op 28 april al beginnen met een morele voorsprong.


De wedstrijd begint zaterdag om 19 uur in sporthal Opperdam.