PANNINGEN - De laatste reguliere speelronde van de BENE-League heeft KRAS/Volendam geen gewenst resultaat opgeleverd. De ploeg van trainer Hans van Dijk ging op bezoek bij Herpertz Bevo Hc met 28-26 onderuit. Binnenkort spelen de Volendammers in een Best of Five met The Dome/Handbal Houten om lijfsbehoud in de grensoverschrijdende competitie.


In sporthal De Heuf was het in eerste instantie de thuisploeg dat het initiatief had, maar na tien minuten nam KRAS/Volendam de regie over. Bij 8-9 kwamen de oranjehemden op voorsprong, maar wisten dit niet lang vol te houden. Op slag van rust scoorden de Limburgers een aantal keer op rij, waardoor er halverwege een kleine marge was: 16-13.

Dichterbij
KRAS/Volendam had na de onderbreking meer moeite met scoren en zag Bevo enigszins uitlopen. In de slotfase kropen de bezoekers nog wat dichterbij, maar was het Bevo dat met 28-26 zou winnen. Daarmee plaatste de ploeg uit Panningen zich voor de Final4 van de BENE-League.

Lijfsbehoud
KRAS/Volendam maakt zich op voor de strijd tegen degradatie van het hoogste niveau. In een Best of Five is Handbal Houten de opponent. De winnaar van dit treffen moet daarna nog afrekenen met de runner-up van de Eredivisie.