VOLENDAM - KRAS/Volendam maakt zich op voor de tweede wedstrijd na de winterstop. De ploeg van trainer Hans van Dijk ontvangt The Dome/Handbal Houten in sporthal Opperdam. Kunnen de Volendammers de goede start van het nieuwe jaar doortrekken? Het duel begint om 19:00 uur.


De oranjehemden begonnen het jaar goed met een overwinning op HC AtomiX. Op bezoek bij de Belgen werd al na tien minuten een gat geslagen. Dit werd uitgebouwd naar een comfortabele 14-20 ruststand. KRAS/Volendam liet AtomiX ook na de onderbreking niet meer in de buurt komen en won met 30-39.

Negen keer
Jordy Baijens en Sander Visser waren zaterdag beiden negen keer trefzeker. Hiermee leverden zij een aanzienlijke bijdrage aan de zege op AtomiX.

Minder voorspoedig
Handbal Houten begon het nieuwe jaar minder voorspoedig. De ploeg van trainer Rick Louw moest thuis zijn meerdere erkennen in HC Visé BM en verloor met 27-34. De Houtenaren staan twee plekken onder KRAS/Volendam met vier punten verschil.

Niet te onderschatten
De promovendus uit Houten kende een aardig begin met verrassende overwinningen op Green Park Aalsmeer (24-28) en Sporting Pelt (38-37). Ook KRAS/Volendam werd in sporthal The Dome verslagen: 32-27. Hierna kwam de ploeg in een mindere fase en werd er sindsdien niet meer gewonnen.

Oud-spelers
Met Tom Zwarthoed en Sonni de Jonge heeft Handbal Houten twee oud-spelers van KRAS/Volendam in de gelederen. Zwarthoed lag enkele weken met een blessure in de lappenmand, maar is onlangs teruggekeerd.

Arbiters
Het scheidsrechtersduo Niels Egberts en Ferry van de Beek heeft zaterdag de leiding over het duel tussen KRAS/Volendam en Handbal Houten. De arbiters worden bijgestaan door waarnemer Jaap van der Pijll.

Live en kaarten
De kaarten voor de wedstrijd zijn te verkrijgen bij de ingang van sporthal Opperdam. Niet bij de wedstrijd aanwezig? De verrichtingen van KRAS/Volendam zijn ook te volgen via een livestream.

Hall Omnisport De Visé
Op zaterdag 15 februari speelt KRAS/Volendam om 20:15 uur zijn volgende wedstrijd in de BENE-League. Dan gaat de ploeg op bezoek bij HC Visé BM. Kaarten voor het duel met de Franstalige Belgen zijn verkrijgbaar bij de ingang van Hall Omnisport De Visé.

Programma BENE-League
Zaterdag:
Herpertz Bevo Hc - JD Techniek Hurry-Up
KRAS/Volendam - The Dome/Handbal Houten
KEMBIT-Lions - HC AtomiX
Achilles Bocholt - Handbal Tongeren
Hubo Initia Hasselt - Green Park Aalsmeer
Sporting Pelt - HC Visé BM