VOLENDAM - KRAS/Volendam zet de jacht op een plaats in de kampioenspoule zaterdag voort in eigen huis. De formatie van trainer Hans van Dijk krijgt dan bezoek van Sporting Pelt. Het duel in de BENE-League begint om 19:00 uur.


De laatste speelronde in de BENE-League ging voor KRAS/Volendam roemloos verloren. Op bezoek bij HC Visé BM keken de oranjehemden met rust al tegen een ruime achterstand aan, waar in de tweede helft geen verandering in werd gebracht: 35-22.

Kwartfinales
De Volendammers drongen dinsdag door tot de kwartfinales van de NHV Beker. Op bezoek in Nijmegen werd tweededivisionist Ha-Stu met 23-42 verslagen. De loting voor de volgende rondes volgt binnenkort.

Op schot
Robin Jansen was tegen Ha-Stu liefst twaalf keer trefzeker. Ook Jorn Smits (zes goals), Robin Nagtegaal, Jordy Baijens en Erik Blaauw (allen vijf goals) waren goed op schot.

Langs de kant
Ognjen Lekovic maakte in Nijmegen zijn eerste minuten na een paar weken blessureleed. De Montenegrijn stond een paar wedstrijden langs de kant, maar is inmiddels weer helemaal fit. Ook Collin de Vette kampte onlangs met een kwetsuur, maar kwam afgelopen zaterdag tegen Visé al in actie.

Eerste thuisduel
Voor Smits wacht zaterdag zijn eerste thuisduel sinds hij onlangs terugkeerde bij KRAS/Volendam. De linkeropbouwer maakte tegen zowel Visé als Ha-Stu al minuten in het oranje tenue. Hier was hij al goed voor tien treffers: vier tegen Visé, zes tegen Ha-Stu.

Dommelhof
Sporting Pelt toonde zich in de vorige speelronde te sterk voor Green Park Aalsmeer. In sporthal Dommelhof wonnen de Belgen met 31-29.

Kampioenspoule
De Aalsmeerder zijn voor KRAS/Volendam de voornaamste concurrent in plaatsing voor de kampioenspoule van de Eredivisie. Het verschil op de ranglijst bedraagt momenteel slechts een punt, wat in het voordeel is van de provinciegenoot. Aalsmeer krijgt zaterdag bezoek van Handbal Tongeren, dat momenteel de zevende plaats bezet in de BENE-League.

Slotfase
De vorige ontmoeting met Sporting Pelt eindigde in een teleurstelling voor KRAS/Volendam. Op bezoek in Neerpelt ging de ploeg uit het vissersdorp in de slotfase met vijf punten verschil aan de leiding, maar verloor het alsnog met 31-27.

Arbiter
De wedstrijd staat zaterdag onder leiding het scheidsrechtersduo Stéphane Cappa en Eric Schreder. Ferry van der Helm is aangesteld als waarnemer.

Livestream
Niet aanwezig in sporthal Opperdam? De verrichtingen van KRAS/Volendam zijn ook te volgen via een livestream.

Thuisduel
Volgende week speelt KRAS/Volendam opnieuw in eigen huis. Op zaterdag 29 februari is KEMBIT-Lions om 20:00 uur de tegenstander. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop.

Programma BENE-League:
Zaterdag:
Herpertz Bevo Hc - The Dome/Handbal Houten
KRAS/Volendam - Sporting Pelt
KEMBIT-Lions - HC Visé BM
Green Park Aalsmeer - Handbal Tongeren
Hubo Initia Hasselt - JD Techniek Hurry-Up
Achilles Bocholt - HC AtomiX