VOLENDAM - Het duurde lang voordat AtomiX op de knieën werd gedwongen, maar KRAS/Volendam heeft zaterdag de punten in eigen huis gehouden. De ploeg van trainer Hans van Dijk boekte daarmee zijn tweede overwinning in de BENE-League: 37-32.

De oranjehemden hadden aanvankelijk veel moeite om afstand te nemen van de Belgische promovendus. Na ruim een kwartier leek Leon Geus het startschot van een Volendamse opmars te geven toen hij de 12-8 tegen de touwen gooide. De bezoekers toonden zich echter veerkrachtig en kwamen ruim tien minuten later terug tot 15-14. De ploegen bleven aan elkaar gewaagd, totdat de Volendammers een minuut voor tijd vier keer op rij scoorden en de ruststand op 21-15 bepaalden.

Dit verschil bleef ook na de onderbreking een tijdje stand houden. Een mindere fase van KRAS/Volendam gaf de Belgen echter de gelenheid om andermaal terug te komen en bij 27-25 was het zowaar weer spannend. Pas in de slotminuten wist KRAS/Volendam weer afstand te nemen van AtomiX en werd de wedstrijd over de streep getrokken: 37-32.

Komend weekend wacht KRAS/Volendam opnieuw een duel met een promovendus in de BENE-League. In sporthal The Dome is Houten de opponent.