VOLENDAM - Voor KRAS/Volendam wacht komende zaterdag de laatste wedstrijd van het decennium. De ploeg van trainer Hans van Dijk speelt in sporthal Opperdam om 19:00 uur tegen JD Techniek/Hurry-Up.

De Volendammers boekten in de afgelopen speelronde een overwinning op Handbal Tongeren. In de Eburons Dome sloegen de oranjehemden tien minuten voor rust een gat van vijf punten en wisten dit lange tijd te handhaven. In de slotfase maakte de opponent uit België het nog spannend, maar de Volendamse defensie hield stand: 27-28.

Acht treffers
Tim Claessens was in Tongeren goed voor acht treffers. Zes daarvan maakte hij in de eerste helft. Robin Jansen en Jordy Baijens waren ook goed op schot. Zij scoorden beiden vijf keer. Het leverde Baijens een plaats op in het Team of the Week van de BENE-League.

Vliegende start
Hurry-Up pakte in eigen huis een punt tegen HC Visé BM. De Franstalige Belgen werden in Zwartemeer op een 29-29 gelijkspel gehouden. De Drenten kenden een vliegende start aan het nieuwe seizoen in de BENE-League en mochten zich lange tijd de koploper noemen. Door een reeks van zes wedstrijden zonder overwinning zakte Hurry-Up wat op de ranglijst en bezet het momenteel de zevende plaats.

Grote bijdrage
René Jaspers leverde een grote bijdrage aan het succes van Hurry-Up. De linkerhoekspeler was goed voor 87 doelpunten en is daarmee de topscorer van zijn team.

Beslissende marge
De vorige ontmoeting met Hurry-Up eindigde voor KRAS/Volendam in een nederlaag. Na rust was het duel bij 17-17 nog spannend, maar door vier doelpunten op rij nam Hurry-Up afstand. Het bleek een beslissende marge, want KRAS/Volendam verloor het duel met 27-24.

Live en tickets
De kaarten voor de wedstrijd zijn te verkrijgen bij de ingang van sporthal Opperdam. Ook is het mogelijk om vooraf te reserveren. Niet bij de wedstrijd aanwezig? De verrichtingen van KRAS/Volendam zijn ook te volgen via een livestream.