VOLENDAM - HV KRAS/Volendam heeft met Robin Nagtegaal de eerste versterking voor het komende seizoen binnengehaald. De twintigjarige rechterhoekspeler komt over van het Haagse Hellas en tekent een meerjarig contract.

De Voorhouter begon zijn handbalcarrière bij HV Foreholte, waarna hij drieënhalf jaar geleden de overstap maakte naar Hellas. De Eredivisionist speelt dit seizoen volop mee om het kampioenschap, met Nagtegaal als belangrijke schakel. De overstap naar KRAS/Volendam ziet hij dan ook als een beloning voor de goede prestaties. “Ik ben er heel blij mee. De laatste seizoenen heb ik extra getraind, dus dit is een bevestiging van dat ik goed bezig ben.”

Nagtegaal maakt eerst het seizoen af bij Hellas, waar hij promotie hoopt af te dwingen naar de BENE-League. “Het zou mooi zijn om komend seizoen met KRAS/Volendam in competitieverband tegen Hellas te spelen. Die club heeft mij voor een groot deel gemaakt tot wie ik ben, dus ik gun hen het allerbeste.”

De hoekspeler heeft hoge verwachtingen van de grensoverschrijdende competitie. “Ik denk dat het een wereld van verschil is met de Eredivisie. Waarschijnlijk zal ik even moeten wennen, maar ik wil me zo snel mogelijk tot dat niveau ontwikkelen. Wel denk ik dat de competitie me goed zal passen, aangezien ik mezelf zie als een snelle en explosieve speler.”

Contact met bekenden
Bij KRAS/Volendam komt Nagtegaal een aantal bekenden tegen. “Marnix Roos is een goede vriend van mij. Daarnaast ken ik Florent Bourget, Sander Visser en Milo Bos al van Oranje U21. Voordat de deal rondkwam heb ik contact gezocht met Marnix en naar zijn mening gevraagd. Hij vertelde me dat KRAS/Volendam een mooie club is en dat het een goede stap voor mij zou zijn. Ik heb er onwijs veel zin in en hoop dat ik samen met Sander veel voor de club kan betekenen op de rechterhoek.”