VOLENDAM - In de voorlaatste speelronde van BENE-League ontvangt KRAS/Volendam zaterdag het Limburgse KEMBIT-LIONS. De wedstrijd in sporthal Opperdam begint om 20:00 uur.


De Volendammers leden afgelopen zaterdag een nipte nederlaag tegen Sporting Pelt. In een wedstrijd wat alle kanten op kon gaan trokken de Belgen in de laatste minuten aan het langste eind: 21-23.

Slecht nieuws
Gelijktijdig kreeg KRAS/Volendam slecht nieuws van een andere wedstrijd. In sporthal De Bloemhof boekte Green Park Aalsmeer - de concurrent in plaatsing voor de kampioenspoule - een ruime overwinning op Handbal Tongeren: 34-22. Hierdoor lopen de provinciegenoten met nog twee wedstrijden te gaan uit naar een verschil van drie punten.

Bekerloting
Niet alleen zaterdag zal KRAS/Volendam tegen LIONS moeten spelen. Ook in de kwartfinales van de NHV Beker zijn de oranjehemden gekoppeld aan de Limburgers. Zo bleek afgelopen maandag na de loting voor de volgende bekerronde.

Minimaal
De vorige ontmoeting met LIONS eindigde voor KRAS/Volendam in een minimale nederlaag: 28-27. Op bezoek in Sittard speelde KRAS/Volendam een prima duel, maar keerde het toch met lege handen huiswaarts.

Goede reeks
Het team van trainer Christoph Jauernik kan terugkijken op een goede reeks. Van de laatste zeven wedstrijden werd er slechts één verloren. Vijf keer pakte de ploeg het volle pond en één keer speelde het gelijk.

Verleden
KRAS/Volendam heeft drie spelers in de gelederen met een verleden in Sittard. Zo droegen Jeroen Roefs, Tim Claessens en Jorn Smits in het verleden allen het shirt van LIONS. Claessens en Smits speelden enkel in de jeugd, terwijl Roefs een tijdje deel uitmaakte van het eerste team. Met Jasper Adams beschikt LIONS over een speler die de omgekeerde route bewandelde. Adams speelde van 2009 tot 2014 in Volendam.

Arbiter
De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van het scheidsrechtersduo Mario Box en Rob Tuinstra. Monique Cornelisz-Davids is aangesteld als waarnemer.

Livestream
Niet aanwezig in sporthal Opperdam? De verrichtingen van KRAS/Volendam zijn ook te volgen via een livestream.

De Heuf
Volgende week reist KRAS/Volendam af naar Panningen voor een treffen met Herpertz Bevo Hc. Hier speelt de ploeg om 20:00 uur in sporthal De Heuf het laatste reguliere competitieduel van de BENE-League.

Programma BENE-League:
Zaterdag:
JD Techniek Hurry-Up - Green Park Aalsmeer
KRAS/Volendam - KEMBIT-LIONS
Sporting Pelt - Handbal Tongeren
The Dome/Handbal Houten - Achilles Bocholt
HC AtomiX - Hubo Initia Hasselt
HC Visé BM - Herpertz Bevo Hc