VOLENDAM - Voor KRAS/Volendam staat zondag de eerste van een reeks van vier thuiswedstrijden op het programma. In sporthal Opperdam neemt de formatie van trainer Hans van Dijk het op tegen Herpertz Bevo Hc. De wedstrijd begint om 15:15 uur.


De Volendammers gingen afgelopen weekend met een minimaal verschil onderuit tegen Lions. De oranjehemden boden de meest scorende ploeg van de competitie uitstekend partij. In een nek aan nek race was het de opponent uit Sittard dat in de laatste minuten het beslissende doelpunt maakte. KRAS/Volendam had recht op minstens een punt, maar verloor met 28-27.

Einde aan reeks
Bevo zag afgelopen weekend een reeks van zeven opeenvolgende overwinningen ten einde komen. In eigen huis ging de ploeg uit Panningen met 28-31 onderuit tegen HC Visé BM. De ploeg van trainer Jo Smeets bezet momenteel de vierde plaats in de BENE-League en volgt op vier punten achter koploper Achilles Bocholt.

Nacompetitie Eredivisie
De laatste ontmoetingen tussen KRAS/Volendam en Bevo waren vorig seizoen in de nacompetitie van de Eredivisie. In sporthal De Heuf wonnen de Volendammers met 25-26, waarna de zuiderlingen ook in eigen huis werden geklopt: 31-23.

Verleden in Panningen
Drie spelers van KRAS/Volendam hebben een verleden in Panningen. De broers Michiel en Stefan van Gils maakten de afgelopen jaren de overstap van Bevo naar Noord-Holland, terwijl ook KRAS/Volendam-aanvoerder Robin Jansen in het blauw-geel heeft gespeeld. De linkeropbouwer maakte bij Bevo naam in de BENE-League, waarna hij in Volendam op zoek ging naar de volgende stap in zijn ontwikkeling.

Speciale actie
De kaarten voor de wedstrijd zijn te verkrijgen bij de ingang van sporthal Opperdam. Ook is het mogelijk om vooraf te reserveren. Voor het duel met Bevo zijn daarnaast speciale acties opgezet. Zo mag jeugd tot en met 16 jaar gratis naar binnen, terwijl vrijwilligers op vertoon van hun vrijwilligerspas gratis twee personen met zich mee mogen nemen.

Livestream
Niet bij de wedstrijd aanwezig? De verrichtingen van KRAS/Volendam zijn ook te volgen via een livestream. Ook is het duel live te zien op televisiezender NPO 1.

Programma BENE-League
Zaterdag:
The Dome/Handbal Houten – Hubo Initia Hasselt
Sporting Pelt – OCI-Lions
HC AtomiX – Green Park Aalsmeer

Zondag:
KRAS/Volendam – Herpertz Bevo Hc