VOLENDAM - KRAS/Volendam speelt komende zaterdag de derde thuiswedstrijd op rij. De ploeg van trainer Hans van Dijk ontvangt in eigen huis het Belgische Hubo Initia Hasselt. De wedstrijd begint om 19:00 uur.


De Volendammers leden vorige week dinsdag een nederlaag tegen koploper Achilles Bocholt. In sporthal Opperdam bleef de thuisploeg nauw in het spoor van de Belgen en kwam het aan het begin van de tweede helft zelfs op voorsprong. De gelouterde bezoekers namen de punten echter mee in de spelersbus: 28-36.

Zestig doelpunten
Tim Claessens was tegen Achilles Bocholt zes keer trefzeker. De topscorer van KRAS/Volendam schroefde zijn totale productie hiermee op naar zestig doelpunten. Zijn verrichtingen in het duel met Bocholt leverde de cirkelspeler daarnaast ook een uitverkiezing op voor het team van de week in de BENE-League.

Zuiderburen
Met Hubo Initia Hasselt krijgt KRAS/Volendam opnieuw bezoek van de zuiderburen. De ploeg van trainer Jo Delpire verloor zaterdag met ruime cijfers van de Franstalige landgenoten van HC Visé BM: 29-20. Eerder werden wel The Dome/Handbal Houten, HC AtomiX en Green Park Aalsmeer verslagen.

Slordige fase
De laatste ontmoeting met Hasselt verliep voor KRAS/Volendam niet naar wens. Op bezoek in sporthal Alverberg luidde een slordige fase puntverlies in voor de oranjehemden. De midweekse wedstrijd van woensdag 11 september ging hierdoor met 34-29 verloren.

Live en tickets
De kaarten voor de wedstrijd zijn te verkrijgen bij de ingang van sporthal Opperdam. Ook is het mogelijk om vooraf te reserveren. Niet bij de wedstrijd aanwezig? De verrichtingen van KRAS/Volendam zijn ook te volgen via een livestream.

Progamma BENE-League
Zaterdag:
KRAS/Volendam - Hubo Initia Hasselt
Herpertz Bevo Hc - Sporting Pelt
Green Park Aalsmeer - HC Visé BM
JD Techniek Hurry-Up - HC AtomiX
Handbal Tongeren - The Dome/Handbal Houten

Zondag:
Achilles Bocholt - OCI-Lions