VOLENDAM - Jordy Baijens heeft zijn aflopende contract bij HV KRAS/Volendam met een jaar verlengd. De linkerhoekspeler weerstaat daarmee de roep uit het buitenland en blijft in het vissersdorp om zich verder te ontwikkelen.

De 22-jarige Baijens kwam in 2016 over van HARO Rotterdam en groeide uit tot een belangrijke schakel voor de oranjehemden. Hoewel hij in het begin, mede door veel blessures in de selectie, vooral werd gebruikt als gelegenheids rechteropbouwer maakt Baijens de afgelopen twee seizoenen weer stappen op zijn favoriete positie. "Het eerste jaar stond ik natuurlijk een beetje stil in mijn ontwikkeling op de linkerhoek. Maar ik vind dat ik de laatste twee jaar wel aardig heb laten zien wat ik kan, met als hoogtepunt natuurlijk mijn oproep voor het nationale team."

Op zijn plek
De hoekspeler, die dit seizoen al goed was voor 78 treffers, genoot van buitenlandse interesse. "Maar ik hield er geen goed gevoel aan over. Dan is het beter om gewoon in Volendam te blijven en me hier verder te ontwikkelen. De club wilde heel graag dat ik bleef en ik zit hier prima op mijn plek."

Ook sprak Baijens al met Hans van Dijk, de aanstaande hoofdtrainer van KRAS/Volendam, over het volgende seizoen. "Ik kende hem zelf nog niet, maar wist al wel dat hij er bij andere jongens in de groep goed op staat. Zelf heb ik ook fijne gesprekken met hem gehad. Ik ben benieuwd wat het komende seizoen gaat brengen. In de selectie raken we wel wat ervaring kwijt en dat moeten de nieuwe jongens gaan opvangen. Het zijn goede spelers, dus ik heb er vertrouwen in dat zij dat kunnen. We gaan natuurlijk weer vol voor de prijzen."Kes:

'Dragende speler'
Jan Kes, namens de technische commissie betrokken bij het eerste herenteam, overtuigde Baijens om er nog een jaar aan vast te plakken. "Jordy is een dragende speler en we zijn blij dat hij nog een jaar bij ons blijft", was Kes verheugd.