VOLENDAM - KRAS/Volendam en KRAS Recycling gaan langer met elkaar door. De hoofd- en naamsponsor verlengt de verbintenis met een jaar en blijft daarmee voor het zeventiende opeenvolgende seizoen verbonden aan de Volendamse handbalvereniging. “Zijn stuk voor stuk met sport bezig.”


“We hebben al prachtige dingen beleefd met KRAS/Volendam”, vertelt Ben Kras, General Manager van KRAS Recycling. “Ons sponsorschap begon in 2004: het jaar van het eerste landskampioenschap. Daarna volgden de gouden jaren en werd de ene na de andere hoofdprijs gewonnen. Het is de laatste tijd wat rustiger met de grote successen, maar we hebben er vertrouwen in dat het weer gaat komen.”

Sport in verenigingsverband
KRAS Recycling sponsort het verenigingsleven in het eigen dorp. Iets dat hoog in het vaandel staat van het internationale bedrijf. Kras: “Vaak heeft dat met sport te maken. Bij KRAS Recycling vinden wij vooral sport voor jeugd belangrijk. De gedachte daarbij is om sport in verenigingsverband mogelijk te maken. Die zaken zijn binnen KRAS/Volendam super goed georganiseerd. Dat het dan ook nog om de beste handbalclub van Nederland gaat maakt het extra leuk en mooi.”

“Het sociale leven rond het sporten in clubverband is enorm”, vervolgt Kras. “Zelf speel ik al jaren voetbal en mijn eigen netwerk is er enorm door vergroot. Ik zit met jonge gasten in het team, terwijl ik zelf al een stuk ouder dan hen ben. Daardoor ken ik alle generaties en dat vind ik een groot voordeel.”

Sowieso speelt sport een grote rol in het dagelijks leven van de directie van KRAS Recycling. “We hebben vroeger allemaal gevoetbald. Henk Kras senior heeft met zaalvoetbal in de Eredivisie gespeeld en is drie keer Nederlands kampioen geweest. Mijn collega’s Thomas Zwarthoed en Henk Binken hebben ook beiden op zeer acceptabel niveau gespeeld, terwijl mijn broer Marco nog steeds voetbaltrainer is. We zijn stuk voor stuk met sport bezig. Voor mij is dat iets dat ik net zo hard weer doorgeef aan mijn kinderen.”

Kes: 'Onderstreept de uitstekende relatie'
"Het is fantastisch dat we het contract met onze hoofdsponsor hebben kunnen verlengen", weet Piet Kes, voorzitter van KRAS/Volendam. "KRAS Recycling is al lang aan de handbalvereniging verbonden en deze nieuwe verbintenis onderstreept de uitstekende relatie. Daarnaast is het ook mooi om te zien dat de nieuwe generatie directieleden van het bedrijf de samenwerking met KRAS/Volendam ook omarmt."

Familiebedrijf
KRAS Recycling is een internationaal opererende onderneming, met zijn hoofdkantoor in Volendam. Het familiebedrijf is uitgegroeid in een organisatie met vestigingen in Nederland, België, Kosovo en Hong Kong. In de eerste plaats is KRAS Recycling een complete dienstverlener voor bedrijven bij het inzamelen, sorteren, bewerken en verkopen van afvalstromen papier, karton, folies en kunststoffen.

Het door KRAS Recycling ingezamelde afval wordt geschikt gemaakt voor hergebruik of bewerkt tot grondstof voor nieuwe producten. De Volendamse onderneming voert de processen zelf uit of maakt hierbij gebruik van betrouwbare partners. De geproduceerde grondstoffen en halffabricaten worden vervolgens doorverkocht aan gecertificeerde eindgebruikers wereldwijd. Kijk voor meer informatie over KRAS Recycling op de website van de organisatie.