AALSMEER - De eerste slag in de best of three om het kampioenschap van Nederland is gewonnen door Green Park Aalsmeer. In een bloedstollende derby in sporthal De Bloemhof waren de Aalsmeerders en HV KRAS/Volendam gelijkwaardig aan elkaar. Tot de laatste seconde was het spannend, maar uiteindelijk trokken de Volendammers aan het kortste eind: 24-23.

HV KRAS/Volendam moest het doen zonder de geblesseerde Sander Visser en Geert Hinskens. Marc Kok gaf met een piekfijne lob het startsein voor een intense strijd. De adrenaline haalde vooral bij Gerrie Eijlers het beste in hem naar boven. Aalsmeer faalde tweemaal van zeven meter en dat gaf Volendam de kans het eerste gaatje te slaan. Het zette een 6-3 achterstand om in een 6-9 voorsprong en had daarmee de wedstrijd volledig in handen. Het leidde tot wat overmoedigheid, waardoor de oranjehemden niet uitliepen, maar de marge zagen afnemen met rust: 10-11.

Na de pauze waren de rollen omgedraaid. Volendam beet zich stuk op doelman Marco Verbeij en kon vooral Samir Benghanem en Tim Bottinga moeilijk afstoppen. Het kwam aan tot de laatste seconde. Benghanem kegelde Robin Jansen omver en zag voor zijn derde tijdstraf de rode kaart. Eerder al kreeg Marnix Roos rood voor zijn derde tijdstraf. De vrije worp die volgde strandde in de muur. De Aalsmeer-spelers waren dol van vreugde, maar beseften tegelijkertijd dat het nog lang niet beslist is wie er uiteindelijk met de landstitel vandoor zal gaan.

Komende zondag is een naar verwachting bomvolle en oranjegekleurde Opperdam het toneel voor de tweede wedstrijd om het kampioenschap. De wedstrijd start om 16 uur.

Green Park Aalsmeer – HV KRAS/Volendam: 24-23 (10-11).
Rode kaart: 49. Marnix Roos (HV KRAS/Volendam, derde tijdstraf), 60. Samir Benghanem (Green Park Aalsmeer, derde tijdstraf).
Topscorers HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Dennis Schellekens, Mike Zwarthoed; Robin Jansen 8, Igor Mrsulja 6/2, Jordy Baijens 3, Marc Kok 2, Jaap Beemsterboer 2, Marnix Roos 2, Florent Bourget, Tim Claessens, Zarko Curic, Leon Geus, Léon van Schie.