VOLENDAM - Hans van Dijk wordt de nieuwe hoofdtrainer van HV KRAS/Volendam. De handbalvereniging heeft in de oefenmeester de vervanger gevonden van Peter Portengen, die na dit seizoen uit Volendam vertrekt.

De oud-international is momenteel hoofdtrainer bij de Haagse Eredivisionist Hellas. Hier speelt hij nog volop mee om het kampioenschap en moet hij alleen zijn voormalige club Houten, waarmee hij eerder naar de Eredivisie promoveerde, voor zich dulden.

Jan Kes, namens de technische commissie betrokken bij het eerste herenteam van KRAS/Volendam, is verheugd met de aanstelling van Van Dijk. “We zijn op zoek gegaan naar een trainer die past bij het bestaande beleid om de jeugd- en opleidingsploegen te laten aansluiten bij de hoofdmacht. Hans heeft bij Houten en Hellas aangetoond over een sterke visie te beschikken, waarmee hij de verbinding wil maken met jeugdploegen en talenten kansen geeft in zijn team. Dit komt overeen met het door ons opgestelde profiel waar de nieuwe trainer aan moest voldoen.”

“Daarnaast heeft Hans sterke communicatieve en verbindende vaardigheden”, vervolgt Kes. “Hij is een managende trainer die kan zorgen voor veel teamspirit in de selectie en is tevens ook een actieve verbinder in de vereniging. Dit moet uiteraard gepaard gaan met goede prestaties op het veld en leiden tot prijzen. Wij denken dat Hans dit kan bereiken en zijn er heel gelukkig mee dat we hem aan ons hebben verbonden.”