VOLENDAM - KRAS/Volendam speelt komende zaterdag zijn eerste thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen van de BENE-League. De formatie van trainer Hans van Dijk hoopt tegen Handbal Tongeren de eerste punten van het seizoen te kunnen bijschrijven. De wedstrijd begint om 19:00 uur.


KRAS/Volendam verloor afgelopen zaterdag de derde speelronde in de BENE-League. Volendam wacht hierdoor nog altijd op hun eerste punt. Nadat eerder tegen Achilles Bocholt en Hubo Initia Hasselt geen positief resultaat werd geboekt ging ook het duel tegen Green Park Aalsmeer verloren: 34-29.

Handbalthriller
Handbal Tongeren is beter van start gegaan. De Belgen wonnen in de openingsronde van landgenoot en promovendus HC AtomiX (38-24) en klopten daarna ook The Dome/Handbal Houten met 31-36. Afgelopen zaterdag bleef Tongeren in balans met HC Visé BM in wat een echte handbalthriller was: 35-35. De ploeg heeft tot dusverre vijf punten verzameld en staat daarmee op een tweede plaats in de competitie.

Transfers
Handbal Tongeren heeft zich in de zomer flink geroerd op de transfermarkt. Zo werden Florian Glesner, Nick de Knecht, Joris Gille, Nicolas Danse, Nathan Bolaers en Arber Querimi aangetrokken. Met name Querimi toont direct zijn waarde en is met liefst 27 treffers momenteel de topscorer van de competitie. De handballer speelde in 2017 al voor Tongeren, maar vertrok toen naar het Franse Cesson-Rennes om later voor het Kroatische Zagreb te spelen. Hier kwam hij ook uit in de Champions League.

In balans
Het laatste competitieduel tegen Tongeren eindigde in een nederlaag voor KRAS/Volendam. De oranjehemden kwamen na rust telkens terug tot één treffer verschil, maar verloor met 26-25. Eerder dat seizoen werd er wel gewonnen. In sporthal Opperdam werd het 28-27.

Live
De kaarten voor de wedstrijd zijn te verkrijgen bij de ingang van sporthal Opperdam. Ook is het mogelijk om vooraf te reserveren. Niet bij de wedstrijd aanwezig? De verrichtingen van KRAS/Volendam zijn ook te volgen via een livestream.

Programma BENE-League
Zaterdag:
Herpertz Bevo HC - Hubo Initia Hasselt
KRAS/Volendam - Handbal Tongeren
OCI-Lions - Green Park Aalsmeer
The Dome/Handbal Houten - HC AtomiX
HC Visé BM - JD Techniek Hurry Up
Sporting Pelt - Achilles Bocholt