VOLENDAM - De strijd om de laatste twee tickets voor de Final4 is nog niet verloren, al wordt het wel een lastig verhaal. Met twee punten achterstand op OCI-Lions en Green Park Aalsmeer, de nummers drie en vier, heeft Volendam het niet meer in eigen hand. Zelfs met overwinningen op koploper Achilles Bocholt en nummer tien JD Techniek/Hurry-Up is het nog onzeker op welke plaats de Volendammers gaan eindigen.

Aalsmeer en Lions zijn alleen nog in te halen als deze ploegen zelf minstens twee punten laten liggen in de laatste twee speelrondes. De ploeg die wel nog in te halen valt is Herpertz Bevo Hc. Met een gelijk doelsaldo staat de nummer vijf maar één punt voor. Voor de play-offs om het Nederlandse kampioenschap die gaan komen is een hogere uitgangspositie belangrijk. De hoogst geklasseerde ploegen krijgen namelijk bonuspunten in deze losstaande competitie, waarbij vier het maximaal haalbare is.

Koploper Bocholt heeft in het gehele seizoen maar drie punten laten liggen. De vorige ontmoeting met de Belgen ging lange tijd gelijk op, maar ging alsnog verloren toen de thuisploeg in de laatste seconden scoorde. Genoeg redenen voor de Volendammers om aankomende zaterdag de stijgende lijn van de afgelopen weken door te trekken. Een collectief Volendam dat hard voor elkaar wil werken kan van elke ploeg in de BENE-League winnen.

Aankomende zaterdag begint de wedstrijd niet op de gebruikelijke tijd. Het eerste fluitsignaal in sporthal Opperdam klinkt namelijk om 20 uur.