VOLENDAM/DEURNINGEN - In een ware thriller hebben de handballers van Volendam zich weer eens van hun beste kans laten zien door het hoger geplaatste Visé met miniem verschil te kloppen. Een stuk minder verging het de dames van Volendam die in een belangrijk duel verloren bij DSVD.


In een volgepakte Sporthal Opperdam was het zaterrdagavond genieten voor het publiek toen Volendam aantard tegen het Belgische Visé. De gasten stonden vooraf gedeeld aan kop, maar werden al snel overrompeld door de getergde ploeg van Geert Hinskens. Toch knokten de Belgen zich terug in de wedstrijd waardoor er een een ware thriller ontsond die spannend was van het begin tot het eind.

Mede dankzij de schotkracht van Eprahim Jerry, in dit duel goed voor twaalf treffers, wist de thuisploeg aan het langste eind te trekken (30-29) waardoor het nu de derde plaats in de BENE-League deelt met LIONS op vijf punten achterstand van koploper Bocholt en drie punten achter Visé.

Scores Volendam: Jerry (12), Kooijman (7), Klompé (5), Baijens (4), Schöll (1), Roefs (1).

Dames

In de Eredivisie dames zal Volendam alle zeilen bij moeten zetten om de degradatiepoule te ontlopen. De ploeg van Zsigmond Makay leek de laatste weken beter op dreef, maar tegen directe concurrent DSVD ging het goed mis. Tot 8-8 kon Volendam goed meekomen, maar tijdstraffen voor Sabrina van der Mast en de uitblinkende Isa Vet braken de ploeg op en men ging uiteindelijk met een 24-14 achterstand rusten. Na de rust probeerde Volendam het wel, maar de achterstand kon niet meer ongedaan worden gemaakt: 38-31.

Scores Volendam: Vet (9), Van der Mast (4), Oud (4), Mens (3), Vlaming (3), Pronk (3), Van Zijl (2), Plat (1), Kemper (1), Bakker (1).