VOLENDAM - HV KRAS/Volendam heeft de Final Four halen van de BENE-League niet meer in eigen hand. Echter maakt dit de aankomende Noord-Hollandse derby tegen Green Park Aalsmeer niet minder spannend. Aalsmeer, Herpertz Bevo Hc en de Volendammers zijn nog in de strijd om de laatste plek in het finale weekend. KRAS/Volendam heeft de minste papieren: negentien punten met nog een zwaar programma voor de boeg.

De ploeg van trainer Peter Portengen treft achtereenvolgens Aalsmeer (thuis), Hubo Initia Hasselt (uit), Achilles Bocholt (thuis) en JD Techniek/Hurry-Up (uit). Concurrent Bevo staat er iets beter voor. Met twintig punten en één wedstrijd minder dan Volendam treffen zij nog HC Visé BM (thuis), Handbal Tongeren (uit), Wematrans/Quintus (thuis), Sporting NeLo (thuis) en als laatste Aalsmeer (thuis). De Aalsmeerders hebben de beste papieren. Met 23 punten en als tegenstanders Volendam, Visé (thuis), Tongeren (uit) en Bevo (uit).

De bovengenoemde statistieken zal KRAS/Volendam echter even uit het hoofd moeten zetten. Wanneer Volendam haar eigen spel blijft spelen en als team vechtlust toont heeft het team dit seizoen al hele mooie dingen laten zien.

De vorige derby eindigde in een pijnlijke nederlaag voor de ploeg uit het vissersdorp: 35-26. Hoewel de Volendammers na rust nog de gelijkmaker scoorden, was het verschil tien minuten later al vijf punten. Dit werd later zelfs nog uitgebreid tot maar liefst negen punten. Volendam heeft zodoende nog een en ander recht te zetten in de Noord-Hollandse derby van aanstaande zaterdag.

De wedstrijd begint 19 uur in sporthal Opperdam.