VOLENDAM - De beloften van FC Utrecht komen aanstaande vrijdag op bezoek bij FC Volendam. Een wedstrijd die nog maar twee keer eerder op het programma heeft gestaan in de Keuken Kampioen Divisie. De statistieken zijn in Volendams voordeel, maar dat geeft voor de aanstaande ontmoeting uiteraard geen garanties. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het KRAS Stadion.


Afgelopen zaterdag bleef de ploeg van Hans de Koning op bezoek bij SC Cambuur voor de achtste wedstrijd op rij ongeslagen. Met het 1-1 gelijkspel hadden de Volendammers weinig te klagen. Nick Doodeman zette FC Volendam op voorsprong, maar die goal werd vlak voor rust vanaf de penaltystip ongedaan gemaakt door oud-Volendammer Kevin van Kippersluis. In het restant ontsnapten de bezoekers een aantal keren, maar zag het ook zelf kans er met de overwinning vandoor te gaan. Desondanks kon het Volendam-kamp leven met de puntendeling.

Flink zweten
Op de ranglijst staat Jong FC Utrecht er een stuk minder florissant voor. De ploeg van trainer Robin Pronk is te vinden in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie. Een opsteker was de wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Jong Ajax. Tegen de Amsterdammers boekte Jong FC Utrecht een mooie 4-3 overwinning. Grote man bij de Utrechters was topscorer Nick Venema met drie treffers (en een totaal van negen dit seizoen). De vier wedstrijden daarvoor gingen allen verloren. Met de zege op Jong Ajax tilde Jong FC Utrecht het aantal overwinningen dit seizoen naar twee. Er werd namelijk ook gewonnen van Jong PSV: 3-2. Anderhalve week geleden liet het op bezoek bij Sparta Rotterdam de Kasteelheren flink zweten. Na dertien minuten was de stand 0-2. Uiteindelijk wonnen de Rotterdammers met 4-2. De Utrechtse beloftenploeg is tevens het team met de meeste tegentreffers, namelijk 36.

Twee keer bezochten de Utrechters het KRAS Stadion. In 2016 deelden beide teams de punten. Jack Tuijp was verantwoordelijk voor de Volendamse productie. Afgelopen seizoen bleven de punten aan de Dijk. Nick Doodeman en Enzo Stroo verzorgden destijds de treffers in de met 2-1 gewonnen wedstrijd.

Laatste edities
08-12-17 | FC Volendam – Jong FC Utrecht: 2-1 (Nick Doodeman, Enzo Stroo)
16-09-16 | FC Volendam – Jong FC Utrecht: 2-2 (Jack Tuijp 2x)

De wedstrijd staat onder leiding van de 28-jarige Clay Ruperti. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren De Groot en Ribbink. Kick-off is vanavond om 20.00 uur.

Kaartverkoop
Heb je nog geen kaartje voor de ontmoeting met de beloften uit Utrecht? Bestel hem dan via www.fcvolendamtickets.nl of koop jouw ticket aan de kassa. Schreeuw de mannen naar de overwinning.

Twitter
De wedstrijd is weer via ons Twitter-account @fcvolendam te volgen. Hashtag van de wedstrijd is #voljut.

Let op! Vanaf de komende thuiswedstrijd zal op alle tribunes van het KRAS Stadion de toegangskaart met scanners worden gecontroleerd. Dit geldt voor zowel seizoenkaarten als voor online of aan de kassa gekochte wedstrijdkaarten. De afgelopen weken hebben de stewards van FC Volendam al proef gedraaid door op een aantal plaatsen de scanners te testen. Met het vast inzetten van de kaartcontrole met behulp van scanners zet FC Volendam opnieuw een stap in de verdere professionalisering van de organisatie. Neem dus altijd je toegangsbewijs mee! Zijn er toch dingen die nog niet duidelijk zijn? Neem dan contact op met de afdeling Ticketing van FC Volendam. Dat kan telefonisch op 0299-809900, of per email via kaartverkoop@fcvolendam.org.