VOLENDAM - KRAS/Volendam hoopt zaterdag op een resultaat vergelijkbaar met dat van in de gewonnen bekerfinale. De ploeg van trainer Peter Portengen speelt aankomende zaterdag opnieuw tegen rivaal OCI-Lions en heeft een overwinning nodig om in de race te blijven voor de landstitel.

Na twee verloren wedstrijden tegen Lions in de BENE-League en een verloren wedstrijd tijdens de nacompetitie deelden de Volendammers in de bekerfinale een gevoelige tik uit. De ploeg van trainer Peter Portengen legde in een zinderende finale tegen Lions beslag op de NHV-beker met een stand van 30-31, nadat het in de tweede helft terug kwam van een ruime achterstand. Lions zal zaterdag dan ook gebrand zijn op revanche.

In de nacompetitie hebben de Limburgers, ondanks wisselende prestaties, betere papieren dan KRAS/Volendam. Lions won eerder van met 25-28 van KRAS/Volendam, maar verloor van Herpertz Bevo Hc en Green Park Aalsmeer. Wel pakte het in de afgelopen speelronde een punt tegen de lijstaanvoerder uit de bloemstad.

De wedstrijd word zaterdag 11 mei om 19.30 uur gespeeld in de Stadssporthal in Sittard.