VOLENDAM - RKAV Volendam heeft zich snel hersteld van de nederlaag die het afgelopen zaterdag bij DVS '33 (3-2) leed. Op eigen veld won de ploeg van Berry Smit dinsdagavond met 2-1 van Harkemase Boys. Lennart Tol kroonde zich tot man van de wedstrijd door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen.

En dat was een mooie opsteker nadat de thuisploeg het in de eerste helft moeilijk had. Keeper Sander Binken moest enkele malen redden en werd gereed door de paal bij een poging van De Koe.

Na de rust toonde Lennart Tol binnen tien minuten weer eens zijn waarde. De aanvaller profiteerde eerst van goed voorbereidend werk van Patrick Plugboer en sloeg drie minuten later nog eens toe toen hij op snelheid werd aangespeeld door Azzedine Sout. RKAV Volendam kon daarna het duel gecontroleerd uitspelen, zeker toen de Friese doelman Jansema rood zag na het neerhalen van Sout. Dat Prinsen in blessuretijd nog wel de 2-1 maakte was slechts voor de spreekwoordelijke eer.