VOLENDAM - Terug van weggeweest. Marit Huiberts komt na twee seizoenen weer terug om het doel van Garage Kil/Volendam te verdedigen.


Marit: “Sommige bij Volendam zullen me wel kennen, twee seizoenen terug heb ik even bij Volendam gespeeld. In de jeugd altijd bij foreholte en toen naar VOC overgestapt twee jaar en ook bij jong oranje wat jaartjes gehandbald. Na Volendam ben ik twee jaar naar Denemarken gegaan en heb ik daar twee seizoenen op het hoogste niveau gehandbald. Ik merkte dat dit niet de juiste plek was voor mij en wilde weer terug naar Nederland. Dichtbij huis handballen, het plezier terug krijgen en mijn studie afmaken. Ik heb het altijd leuk gehad bij Volendam en ik werd weer met open armen ontvangen. De meeste meiden ken ik al, de coach is wel nieuw. Maar ik kijk uit naar het volgende seizoen, Zsigmond heeft heel wat ervaring en hij begrijpt mijn situatie, dat is fijn! Ik hoop volgend seizoen mijn steentje bij te dragen in het team door de ervaring die ik heb opgedaan in het buitenland en bovenin de competitie te kunnen eindigen met Volendam!”

Coach Zsigmond Makay: “Met Marit Huiberts heeft Volendam (na twee jaar bij Ringkobing Handbold A/S gekeept te hebben) een echte topkeeper binnengehaald. Met haar uitstekende kwaliteiten - snelheid, lengte, wilskracht, uitstraling, inzicht en winnaarsmentaliteit - krijgen we een sluitpost met wie Volendam wedstrijden gaat winnen die we de afgelopen seizoen net niet konden halen. Daarnaast, wat even zo belangrijk is binnen een team, is Marit een heel serieus maar ook gezellig vrolijk meisje (vrouw) die absoluut binnen het team past. Een serieuze speelster die weer naar de top wil. Met haar komst is er een topper binnengehaald voor de meiden en de club Volendam. Samen met Femke Reus zal ze de fundering van het team vormen, waarbij ze elkaar goed zullen aanvullen en zorgen voor een gezonde concurrentie, teamgeest en onderlinge samenwerking.”