VOLENDAM - Na een weekend rust is het nu tijd voor de ontknoping van de competitie. Met nog vier speelrondes te gaan is er, op de eerste twee periodetitels na, nog helemaal niets beslist in de Derde Divisie. Zowel onderaan als bovenaan de ranglijst is het nog ontzettend spannend. Helaas heeft Jong FC Volendam twee weken geleden de koppositie verspeeld, maar ondanks dat is het kampioenschap nog altijd binnen bereik. En daar gaan we vol voor!

Zondag gaan we op bezoek in Naaldwijk bij Westlandia dat sinds de winterstop aan een aardige opmars bezig is. De hoogste positie die ze namelijk voor de winterstop hebben bezet is de veertiende plaats. In januari begonnen ze zelfs als zestiende aan deel twee van de competitie. Maar 2019 begonnen ze met vijf overwinningen op rij! Ze stegen dan ook met stip naar plek acht, wat ook meer de plek voor deze ploeg is dan onderin. Na een klein dipje herpakten ze zich weer halverwege maart. Met prima overwinningen op OSS '20, TEC en OFC deden ze Jong FC Volendam ook nog eens een goede dienst. Ook tegen de laagvliegers Quick '20 (3-3) en HBS (2-0) pakten ze punten en doen daardoor nog volop mee voor de derde periode. Belangrijk is wel dat ze dan donderdagavond de inhaalwedstrijd in Utrecht van Hercules winnen, anders is hun rol wel uitgespeeld. De heenwedstrijd in Volendam leek een simpele klus voor de ploeg van Johan Steur te worden, want na vijf minuten was het al 2-0. Hierna kantelde echter de wedstrijd en mocht Jong FC Volendam blij zijn dat Westlandia niet verder kwam dan 2-1.

Aangezien het eerste elftal vrijdagavond de laatste wedstrijd van dit seizoen speelt en de O19 (helaas) de kans om in de Eredivisie te blijven tot bijna nul heeft zien slinken kunnen alle pijlen gericht worden op Jong FC Volendam. Natuurlijk is het doodzonde dat er twee weken geleden punten zijn verspeeld tegen laagvlieger Quick '20 (0-0), maar als we kijken naar het spel in de wedstrijden daar voor hebben we nog volop vertrouwen in de goede afloop van het seizoen. Zaak voor de mannen is om de resterende vier wedstrijden allemaal te winnen. Het is geen makkelijke klus, maar wel een duidelijke. TEC speelt nog tegen drie teams die vechten tegen degradatie of nacompetitie, dus die zullen zich met hand en tand verdedigen. Dat hebben we zelf ook al ondervonden met Quick '20 dat kwam om niet te verliezen. Als we naar de vorige 30 speelronden van deze competitie kijken dan lijkt het me sterk dat de huidige koploper alle wedstrijden gaat winnen. Dus als wij dat wel doen, u kunt rekenen... Zondag, Bevrijdingsdag, wordt er om 14:00 uur afgetrapt op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk. En als je nu echt zo nodig naar een festival wilt er is waarschijnlijk een livestream van de wedstrijd via Westlandia TV.

Arbitrage
Scheidsrechter van dienst is Thom Winkel uit Leermens. De heer Winkel fluit zijn wedstrijden dit seizoen vooral in de Tweede en Derde Divisie. Twee weken geleden was hij nog scheidsrechter bij Spakenburg - Jong Almere City FC (2-0). Eerder dit seizoen heeft hij Jong FC Volendam in Heemskerk gefloten bij het pak slaag tegen ADO '20 (4-0). Aan de zijlijnen wordt hij zondag bijgestaan door de heren Van Rijnsbergen en Van Rijn.