VOLENDAM - Robert Mühren heeft zijn voormalige ploeg FC Volendam vrijdagavond de das omgedaan. De aanvaller van SC Cambuur scoorde drie keer in de wedstrijd die door zijn ploeg met 0-4 werd gewonnen.

Ondanks dat de eerste twee mogelijkheden voor de thuisploeg waren via Antonucci en Doodeman was het al snel duidelijk dat FC Volendam deze avond weinig in de melk te brokkelen had. Na een klein kwartier was Jamie Jacobs het eindpunt van een mooie aanval en kwamen de gasten op voorsprong. Binnen vijf minuten leek de wedstrijd vervolgens beslist toen Marco Tol zich vergreep aan Kallon. Tol zag rood en Mühren benutte de strafschop feilloos. Vijf minuten voor rust mocht Mühren nogmaals een penalty nemen, maar dit keer miste hij. Toch profiteerde de voormalig Volendam-speler even later van knullig balverlies van de thuisploeg en bracht de ruststand op 0-3.

Daar de wedstrijd feitelijk beslist was had de tweede helft niet veel meer om het lijf, maar een kleine twintig minuten voor tijd kroonde Mühren zich definitief tot man van de wedstrijd door met een mooie individuele actie de eindstand op 0-4 te bepalen.

FC Volendam - SC Cambuur 0-4 (0-3)
14. Jacobs 0-1
19. Mühren (pen.) 0-2
45. Mühren 0-3
72. Mühren 0-4