VOLENDAM - Misha Salden blijft voor FC Volendam behouden in zijn rol als manager voetbalzaken. Beide partijen hebben de wens uitgesproken om het dienstverband van Salden met de club te vervolgen.


Sinds het seizoen 2017/’18 combineerde Salden de functie van hoofdtrainer van FC Volendam met zijn werkzaamheden als manager voetbalzaken. Ruim een week geleden maakte ‘Het Andere Oranje’ bekend dat de Zaankanter niet langer de functie van hoofdtrainer zou bekleden. Desondanks is FC Volendam zeer gesteld op de deskundigheid van Salden op het gebied van voetbaltechnische zaken en zag daarom graag dat hij in die hoedanigheid behouden bleef. In de periode die volgde heeft FC Volendam Salden de ruimte te geven om de zaken op een rij te zetten. De club is blij te melden dat het dienstverband met de oud-aanvoerder kan worden voortgezet.

“Misha is in zijn rol als manager voetbalzaken een vakman”, vertelt voorzitter Henk Kras. “Dat heeft hij de afgelopen jaren bewezen. We zijn heel blij dat hij zich blijft inzetten voor de club en gaan ervan uit de fijne samenwerking die we hadden voortgezet wordt.”

Begin oktober maakte FC Volendam bekend dat Hans de Koning tot het einde van het seizoen als hoofdtrainer de selectie onder zijn hoede neemt.