EMMEN - Na de uitschakeling in de beker moest het vizier weer op scherp worden gezet door de dames van Garage Kil/Volendam. In Emmen was E&O de volgende tegenstander dat, net als Volendam, thuis haast niet te kloppen is. Het beloofde van tevoren dan ook een pittige wedstrijd te worden voor de ploeg van trainer Ruud van den Broeck. E&O vecht voor ieder punt, terwijl de Volendammers de aansluiting bij de top willen behouden. Dat de Emmenaren zich in de onderste regionen van de Eerste Divisie bevinden zegt niets, aangezien het verschil in de verloren wedstrijden veelal minimaal was.

In de eerste helft bleek als snel dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Volendam toonde zich gevaarlijker, maar had het geluk niet aan zijn zijde gezien de drie pogingen die op de lat belandden. Het scorebord stond op 3-3 toen E&O een gaatje van drie punten wist te slaan. Van den Broeck zag zich genoodzaakt een time-out aan te vragen. Volendam slaagde er lange tijd niet in het gat te dichten, maar kroop in de laatste vijf minuten toch weer dichterbij. Anja Tol maakte uit een break de 10-8, waarna Bibi Bakker in ondertal op fraaie wijze aantekende voor de 10-9. Keepster Ellen Overman had aan de overzijde nog een fraaie redding, maar kon niet voorkomen dat de ruststand op 11-9 werd bepaald.In het eerste kwartier van de tweede helft was het opnieuw E&O dat langzaam maar zeker afstand nam. Na een nieuwe time-out van Volendam werden de rollen echter omgedraaid. De bezoekers kwamen aan de goede kant van de score en vochten zich naar een kleine voorsprong. In de laatste minuten trok de thuisploeg de stand bij 20-20 echter weer gelijk.

Volendam kreeg in de slotfase een strafworp die hoekspeelster Tol ondanks de grote druk met verve benutte. E&O had nog enkele seconden de tijd om wat terug te doen, maar maakte een fout door in de cirkel te gaan staan. Zodoende mocht Garage Kil/Volendam het volle pond mee naar huis nemen.

Van den Broeck was na afloop erg blij met de twee punten. “De uitwedstrijden zijn op dit moment nog niet van het niveau als de thuiswedstrijden. Het positieve is alleen wel dat we nu een moeilijke wedstrijd winnend kunnen afsluiten ondanks de vele gemiste kansen. Thuis stralen wij uit dat wij willen winnen en laten dat ook zien in het spel. Bij uitwedstrijden stralen we daarentegen uit dat we niet willen verliezen. Dat is iets waar we de komende periode aan gaan werken.”

Aanstaande zaterdag nemen de Volendammers het in sporthal Opperdam om 19 uur op tegen Z.A.P., dat ook bezig is met een sterke reeks.