VOLENDAM - Voor KRAS/Volendam gaat de nacompetitie van de Eredivisie van start. De Volendammers strijden met de vier beste Nederlandse ploegen uit de BENE-League om de landstitel. Van deze teams is Volendam met zijn zesde plaats als laatste geëindigd, waardoor de ploeg van trainer Peter Portengen met slechts één bonuspunt begint. De openingswedstrijd tegen Herpertz Bevo Hc, dat met twee bonuspunten begint, is dan ook direct een van de belangrijkste. In sporthal De Heuf krijgt KRAS/Volendam direct de kans om de opgelopen achterstand ongedaan te maken.

Dit seizoen zijn de ploegen elkaar al twee maal tegen gekomen. In Limburg werd een slechte teamprestatie neergezet en werden de Volendammers met een 34-29 nederlaag naar huis gestuurd. In sporthal Opperdam ging het gelijk op tot in de laatste seconden, toen Bevo een strafworp kreeg en benutte: 28-28.

KRAS/Volendam is goed bezig de afgelopen weken. Tegen Sporting NeLo, Green Park Aalsmeer, Achilles Bocholt en Hubo Initia Hasselt werden goede resultaten geboekt. Hoewel dit niet genoeg was voor deelname aan de Final4 van de BENE-League toonden de Volendammers hiermee wel aan klaar te zijn voor de nacompetitie. In Limburg zal een goede teamprestatie noodzakelijk zijn om Bevo, dat in eigen huis veelal ijzersterk is, te verslaan. De wedstrijd in sporthal De Heuf begint zaterdag om 20 uur.