NIJMEGEN - NEC heeft maandagavond de vijfde zege op rij weten te boeken door met het kleinst mogelijke verschil van FC Volendam te winnen. Op de overwinning viel weinig af te dingen want de thuisploeg was voortdurend de betere.


FC Volendam toonde in Nijmegen weer eens de meest wisselvallige ploeg van de Keuken Kampioen Divisie. Waar de ploeg van Wim Jonk vooraf aan de competitie nog als outsider werd gezien is nu zelfs de top zes uit zicht. Hoe anders is het bij NEC waar trainer Rogier Meijer de zaakjes op orde heeft en het eigenlijk een wonder was dat de ploeg maar één keer scoorde tegen de zwakke Volendammers.

Die enige goal viel na een kleine twintig minuten toen Elayis Tavsan een vrije trap in de bovenhoek krulde. Daarvoor had El Kadiri namens FC Volendam wel al de paal geraakt, maar verder kwam de solide NEC-defensie, ondanks het vroege uitvallen van Van Eijden, nauwelijks in de problemen. Via Barretto en Vet hadden zij zelfs de score nog een hoger aanzien kunnen geven.

Ook na de rust had de thuisploeg de regie in handen. De Meijer-equipe domineerde het duel, maar ondanks meer dan twintig doelpogingen wist men ook nu het net niet meer te vinden. Desondanks werd de vijfde zege op rij bejubeld met als gevolg een vijfde plaats in de stand voor NEC.