EINDHOVEN - De eerste basisplaats dit seizoen van Mohamed Betti ging vrijdagavond op de Herdgang in Eindhoven ten koste van Ties Evers. Daarnaast keerde Teije ten Den terug in het elftal van Misha Salden. Op de tribune nam Willem II coach Adrie Koster, dinsdag aanstaande tegenstander in de KNVB Beker plaats in de nabijheid van PSV’s hoofdcoach Mark van Bommel.

Schaken; dat was het voornamelijk in de eerste helft. Beide teams verkozen het balbezit heilig. Toch vielen er kansjes aan beide kanten te noteren. In de zevende minuut was Teije ten Den dichtbij de 0-1 na een goede cross van Nick Doodeman. Marco Tol frommelde de bal in de daarop volgende corner net naast de goal van Yannick van Osch. Luttele minuten later viel een Eindhovense voorzet pardoes op de lat boven Jordi van Stappershoef.

Halverwege het eerste bedrijf was van Stappershoef weer attent op een poging van de doorgekomen Jong PSV back Jordan Teze. Vlak voor het half uur testte Robin Schouten aan de andere kant de kwaliteiten van van Osch, maar ook daar kwam de keeper als winnaar uit de strijd. Ook Darryl Baly kreeg nog een kopkans. Dat het halverwege 0-0 was ondanks het schaakspel een klein wonder.

Mitchel Michaelis verving de geblesseerd geraakte Jordi van Stappershoef in de rust. Het betekende het debuut van de in Volendam woonachtige keeper. Na acht minuten kon Michaelis de eerste bal uit het net halen. Cody Gakpo tikte bij de tweede paal de bal in een leeg doel: 1-0. Een fikse klap voor de Volendammers die tot dat moment prima in de wedstrijd zaten.

In het vervolg van de wedstrijd probeerde FC Volendam het wel, maar konden de jonge Eindhovenaren counteren. Kansen werden er evenwel niet gecreëerd door de in het zwart spelende bezoekers. Totdat Martijn Kaars vlak voor tijd, koud in het veld, vrij kon inkoppen, maar dat te wild deed. De klap van de goal van Gakpo kwam het team van Salden niet meer te boven.

Jong PSV - FC Volendam 1-0 (0-0)
53. Cody Gakpo 1-0