VOLENDAM - Het thuisduel met Hubo Handbal duurde zaterdagavond voor HV Kras/Volendam net lang genoeg. Door de 31-30 overwinning blijven de oranje-zwarten aansluiting houden met de top drie van de BENE-League.

Na 8-2 leek Volendam met de Belgische fusievereniging uit Haselt-Tongeren op bezoek een makkelijke avond te beleven. Door een heel matige fase van de thuisploeg kon Hubo echter terugkomen tot 11-10.Met de ploeg van voormalig Volendam-trainer Peter Portengen op bezoek kon trainer/coach van Volendam Geert Hinskens geen beroep doen op Evan de Lange, Ephrahim Jerry, Robin Nagtegaal en Lucas Schneider. De Noord-Hollanders waren aangewezen op de bevliegingen van spelers als Tim Roefs en cirkelspeler Evert Kooijman als eindstation.

Samen met Jordy Baijens namen Roefs en Kooijman Volendam in de tweede helft bij de hand. Wederom gaf Volendam echter een comfortabele voorsprong, 17-11 bij rust en 25-18, uit handen. In de slotfase maakte Baijens de dertigste voor Volendam, maar door aanvallend morsen kon Hubo Handbal in de omschakeling nog wat goedkope doelpunten maken. Dichterbij dan één doelpunt kwam de uitdager uit België echter niet.

HV Volendam sluit zaterdag het jaar af met een uitwedstrijd bij BEVO.