KERKRADE - In een akelig leeg Parkstad Limburg stadion kwam FC Volendam zonder de geschorste Darryl Baly aan de aftrap. De ervaren Paul Kok mocht centraal achterin zijn rentree in het eerste elftal maken. Keeper Nordin Bakker maakte zijn debuut in de basis, nadat hij vorige inviel voor de geblesseerd geraakte Mitchel Michaelis. Tegenstander Roda JC, onder leiding van voormalig FC Volendam coach Robert Molenaar, stak voorafgaand aan het duel in prima vorm getuige de tweede plaats in de tweede periode.

De eerste vijf minuten waren opzienbarend. Eerst scoorde Cas Peters snel de 0-1, maar die werd wegens offside afgekeurd. Aan de andere kant was het Mart Remans die balverlies op middenveld van FC Volendam afstrafte: 1-0. Binnen de minuut lag de bal in de Roda zestien op de stip, toen Nick Doodeman werd neergehaald. Cas Peters benutte dit buitenkansje: 1-1. Niet veel later ging Anthony Berenstein met een spierblessure naar de kant. Rodney Antwi verving de ongelukkige Berenstein.

Nog binnen het half uur liet Cas Peters het net weer bollen, maar weer ging er buitenspel aan vooraf. In de loop van de tweede helft raakten de teams meer en meer aan elkaar gewaagd. Tot kansen leidde dat niet. Veel voetbal op het middelste gedeelte van het veld, inclusief veel fouten aan beide kanten, was het gevolg. Tot in de veertigste minuut Robin Schouten Nick Doodeman op de Roda goalie afstuurde. Doodeman’s schot werd gepareerd. Hetzelfde deed Nordin Bakker aan FC Volendam-zijde. Gescoord werd er niet meer, zodat 1–1 de ruststand werd.

Met ex FC Volendam aanvaller Gyliano van Velzen bracht Robert Molenaar nieuw elan in de Limburgse aanval. En dat bleek toen na tien minuten de bal pardoes voor zijn voeten viel: 2-1. FC Volendam had het moeilijk met het stugge Roda JC. Het duurde tot een kwartier voor tijd eer daar verandering in kwam. Direct na de entree van Teije ten Den had FC Volendam een paar mogelijkheden in de scrimmage om de gelijkmaker binnen te schieten. Echter telkens lag er een Roda speler in de weg. Rodney Antwi vond tien minuten voor het einde keeper Novakovic op zijn weg toen hij de 2-2 op zijn slof had. De oranje mannen haalden nog één keer alles uit de kast, maar ontbeerden het kleine beetje geluk om een verdiend punt mee naar huis te nemen.

Roda JC - FC Volendam 2-1 (1-1)