VOLENDAM - Opnieuw is Jong FC Volendam er niet in geslaagd om een overwinning te boeken. Uiteindelijk werd het tegen Kozakken Boys zelfs een onverdiende nederlaag. Het zat allemaal net niet mee, maar als je goed bent zul je dat toch af moeten gaan dwingen.


Je moet het doen met het materiaal wat beschikbaar is, dus over afwezigen zullen we het maar niet hebben. Met Kozakken Boys hadden we wel opnieuw een pittige tegenstander. Toch waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Jong FC Volendam voetbalde aardig, maar gevaarlijk werd het eigenlijk niet. De eerste kans in de wedstrijd was voor de gasten uit Werkendam. Maar doelman Barry Lauwers tikte het verrassende schot van Yasin Ouja uit de kruising. De beste kans aan Volendam zijde was even later voor Mike Eerdhuijzen. Hij schoot een vrijetrap vol op de lat. Toch vielen er goals voor de rust, zoals we eigenlijk wel gewend zijn. In een spaarzame aanval zette oud Volendam speler Kay Tejan de bal uitstekend voor op Tyrone Conraad. Hij knikte onhoudbaar de bal tegen de touwen. Lang bleef deze stand niet op het bord. Een afgeslagen bal kwam op de rand zestien voor de voeten van Kevin van Gasteren die doeltreffend uithaalde. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Deel twee was iets minder dan de eerste helft. Halverwege kwamen de gasten opnieuw op voorsprong. Er werd niet sterk verdedigd waardoor opnieuw Kay Tejan aan de basis kon staan van een Werkendamse goal. Hij zette Yasin Ouja helemaal vrij voor Barry Lauwers: 1-2. In de slotfase ging Jong FC Volendam fanatiek op zoek naar de verdiende 2-2. En daar kwamen ze nog heel dichtbij. Een minuut of tien voor het einde van de officiële speeltijd viel uit een scrimmage de bal echter net niet voor het juiste been. Er stonden overigens ook wel erg veel verdedigers voor. Ook de mee naar voren gestuurde Mike Eerhuijzen had geen geluk. Tot tweemaal toe kopte hij op aangeven van Ibrahim el Kadiri net naast. In de slotseconde nog meer "pech". Max Veerman kreeg de bal in de zestien, maar zag zijn inzet op de paal belanden... Daardoor bleef na zeven minuten extra tijd de stand 1-2 voor Kozakken Boys. Het moet toch een keer goed vallen voor de ploeg van Berry Smit en Johan Plat. Volgende week een nieuwe kans op bezoek bij Scheveningen op sportpark Houtrust.